Programma 2020

Beste leden  

Het is een mooie avond in oktober. De blaadjes vallen van de bomen en het wordt al vroeg donker. Ik ga er eens goed voor zitten om dit voorwoord te schrijven. Dan denk ik weer hoe gauw een jaar om is en wat hebben we het afgelopen jaar weer mooie activiteiten gehad. Wij als bestuur kunnen weer terug kijken op een goed jaar, de opkomst van de leden was erg goed en wij zijn dik tevreden. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om alle leden, die zich op een of andere manier ingezet hebben om het afgelopen jaar onze activiteiten te doen slagen, heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Want samen hebben we het weer voor elkaar gekregen. Samen zijn we een mooie club vrouwen waar we erg trots op mogen zijn.  Wij zijn een club die elk jaar alleen maar groeit en zijn daardoor ook een van de grotere Vrouwen van Nu verenigingen. Ik verbaas mij er ook heel erg over dat er toch vele verenigingen ophouden met bestaan doordat ze te weinig leden hebben, of omdat ze geen bestuursleden kunnen vinden. Gelukkig is dat bij ons niet aan de orde. Ik ben dan ook heel trots als ik op een vergadering kan zeggen dat onze vereniging nog alleen maar aan het groeien is.

Het thema van komend jaar is: Vier je successen, het is een feest waard. We gaan er komend jaar weer een feestje van maken. Wij als bestuur denken dat we weer een heel mooi en gevarieerd programma voor u in elkaar hebben gezet. Van ontspanning tot serieuze lezingen, van alles zal komend jaar voorbij komen. Namens mij en de andere bestuursleden wens ik u allen een fijn verenigingsjaar toe!   Noteer de data van de activiteiten in de agenda of op de kalender zodat we elkaar vaak mogen ontmoeten.  

Een trotse voorzitter,  Rosina Oppers-Raaijmakers


Volksdansen Op maandagavond wordt er door de volksdansgroep van Vrouwen van Nu gedanst. Het volksdansen is van 19.00 uur tot 20.00 uur in den Hazenpot. Leden die willen volksdansen zijn van harte welkom.  Contactpersoon is Ida van de Bosch, tel: 0492-365256.

Zumba Leden van Vrouwen van Nu Boerdonk kunnen elke dinsdag van 20.30 tot 21.30 uur zumba dansen in de gymzaal bij Den Hazenpot.  De lessen worden verzorgd door Erica Nies.  Iedereen is van harte welkom om mee te dansen. Je kunt je aanmelden via vrouwenvannu.boerdonk@gmail.com of bij  Annemarie van den Tillaar.

Bootcamp Op vrijdagochtend van 9.15 tot 10.15 uur wordt er bootcamples gegeven in de Kloostertuin. De les wordt verzorgd door Teun van Lith van Wilgentraining uit Erp. Heb je zin in een uurtje sporten in de buitenlucht, geef je dan op via vrouwenvannu.boerdonk@gmail.com of bij Annemarie van den Tillaar. Na afloop drinken we koffie of thee in Den Hazenpot. Dit is niet verplicht maar wel gezellig.


Januari 2020

Maandag 13 januari
Jaarvergadering Aanvang: 20.00 uur in Den Hazenpot Een vergadering waarvoor alle leden worden uitgenodigd. De agenda wordt apart toegestuurd.

Donderdag 23 januari

Lezing over oogziekten Aanvang: 20.00 uur in Den Hazenpot

De Oogvereniging komt een lezing verzorgen over “het verouderend oog”, waarin 4 oogaandoeningen worden besproken: staar, glaucoom, maculadegeneratie en diabetische retinopathie. Tevens wordt uitleg gegeven over de Oogvereniging en wat een oogpatiëntenvereniging voor mensen kan betekenen.


Februari 2020

Woensdag 12 februari

Lezing over WensAmbulance Brabant Aanvang: 20.00 uur in Den Hazenpot

Ieder mens heeft een laatste wens……. Nog één keer het ouderlijk huis zien. Naar een dierbaar familielid dat jarig is. Of nog één keer die club bezoeken waar u altijd zo graag kwam. Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn, maar voor mensen die niet zo lang meer te leven hebben, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend. Omdat ze bijv. aan het bed gekluisterd zijn en zittend vervoer niet meer mogelijk is. Gelukkig is er dan WensAmbulance Brabant die met een vijftal ambulances en ruim 150 professionele vrijwilligers honderden wensen per jaar in vervulling kunnen laten gaan. Met de ambulances die uitgerust zijn met comfortabele brancards brengen zij terminaal zieken nog één keer naar hun favoriete plaats. Cees Huijben zal aan de hand van beelden uitvoerig toelichten wat WensAmbulance Brabant zoal doet.   

in de pauze: bezichtiging van de WensAmbulance


Maandag 17 of dinsdag 18 februari 

Kookworkshop Italiaans koken  Aanvang: 18.00 uur Bij Eigen Herd, Rooijsestraat 32 te Uden Vertrek: 17.30 uur bij Den Hazenpot   We gaan samen een vijf gangen diner koken onder leiding van een chef kok. We beginnen met een amuse en sluiten af met een heerlijk Italiaans dessert. Ook gaan we zelf de pasta maken. De workshop kost € 32,50, dit is inclusief receptuur, ingrediënten, een drankje en vervoer naar Uden. Er kunnen per avond maximaal 12 personen deelnemen.


Maart 2020

   Donderdag 12 maart   Vrouwenweek activiteit Aanvang: 20.00 uur Locatie: Ter Aa, Erp   Wederom een gezamenlijke activiteit van de verenigingen uit Erp, Keldonk, Uden en Boerdonk. Deze avond zal helemaal in het teken staan van het jaarthema van Vrouwen van Nu: “Vier je successen, het is een feestje waard”. En een feestje gaat het zeker worden! Een verrassende muzikale avond zal ons tot hogere sferen brengen.


Maandag 23 maart   Workshop stippen op porselein Aanvang: 19.00 uur in Den Hazenpot   Tijdens deze workshop leer je stippen op een voorwerp met de kleuren naar keuze. We gaan op deze avond een bord stippen, de workshop duurt ongeveer 4 uur. In deze tijd kan er gemiddeld 1 a 2 voorwerpen gemaakt worden. In verband met het drogen van de verf zit er altijd een beetje tijd tussen voordat de volgende laag kan worden aangebracht. De workshop wordt gegeven door Nancy Raaijmakers. De kosten zijn inclusief materiaal € 25,00. Op de jaar vergadering laat Nancy voorbeelden zien en geeft ze uitleg over de workshop.                                                                                                      

April 2020


Donderdag 9 april

Bezoek aan Selimiye Moskee in Veghel Vertrek: 18.30 uur bij Den Hazenpot

Een kerk binnen lopen, voor een viering of zomaar om te kijken, dat hebben de meesten van ons al vaak gedaan. Maar een moskee binnen gaan, dat doe en kun je niet zomaar. Dat zorgt er voor dat we er eigenlijk ook niet zo veel van weten, terwijl het in de media vaak over de Islam gaat. Daarom hebben we een rondleiding kunnen regelen in de Selimiyee Moskee in Veghel. We zullen meer horen over de geschiedenis van de Turkse gemeenschap in Veghel, moskeeën in Veghel vanaf 1969, waar moeten de moslims in geloven, verplichtingen van de moslims, het dagelijks gebed en informatie over de gebedsruimte en de nieuwe moskee.


Woensdag 15 april 

Provinciale vergadering Noord-Brabant Middagprogramma: van 15.00 uur tot 17.00 uur: plenaire deel van de vergadering. Avondprogramma: optreden cabaret Roux-la-la, toegankelijk voor alle leden. Meer informatie volgt.
Maandag 20 april

Lezing over huidkanker Aanvang: 20.00 uur in Den Hazenpot

Dr Manon Zwiers van ziekenhuis Bernhoven komt ons meer vertellen over huidkanker. Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder blanke mensen. Ook in Nederland komt het van alle kankersoorten het vaakst voor. Kanker ontstaat doordat de lichaamcellen zich ongeremd blijven delen. Dit gebeurt ook bij huidkanker. Het aantal patiënten met huidkanker neemt elk jaar toe. Op deze avond komen we hierover meer te weten. 

…….… april

Sam’s Kledinginzameling voor Mensen in Nood. Je kunt de kleding inleveren in de daarvoor bestemde kisten bij Fam. Vilier, Veerstraat 4.  De data lees je te zijner tijd in de nieuwsbrief. 


Mei 2020

Woensdag 6 mei

Beauty en Style avond Aanvang: 20.00 uur in Den Hazenpot

Een echte vrouwen avond met  verrassende activiteiten.  Nieuwsgierig?  Dan nog even geduld, verdere informatie volgt.


Donderdag 7 mei

Crazy Bingo Aanvang: 20.00 uur in Ter Aa te Erp.   Ledenavond voor de leden van kringteam Brabant Noordoost 
 

Dinsdag 19 mei

Bezoek parenclub Beek en Donk Aanvang: 20.00 uur bij Swingersclub Ultimate Dream,  Willemstraat 9b te Beek en Donk

Een uitstapje kort bij huis. We krijgen een rondleiding bij Swingersclub Ultimate Dream, de jongste parenclub van Nederland. Altijd al willen weten wat een bezoek aan een parenclub je brengt, dan is dit de kans om een antwoord te krijgen op je vragen. 


Juni 2020


Donderdag 4 juni

Uitstapje 80-plussers   Voor onze leden van 80 jaar of ouder hebben we ook dit jaar weer een verrassend uitstapje. De invulling van deze dag blijft natuurlijk nog geheim. Degene die het betreft worden door het bestuur benaderd.


Vrijdag 5 en zaterdag 6 juni

Fietsweekend Vrouwen van Nu

In navolging van eerdere zeer geslaagde edities, organiseren we dit jaar weer een fietstocht met overnachting. Waar we naar toe zullen fietsen, blijft nog even een verrassing. Houd de datum al vast vrij, u hoort snel van ons.


Donderdag 11 juni

Bezoek Tuin aan het Boord te Nuenen Vertrek: 18.30 uur bij Den Hazenpot

De tuin, door de jaren heen opgebouwd in gedeelten, is in ieder jaargetijde mooi. Vanaf het terras ziet men borders op kleur met als extra blikvanger een Quercus palustris en een natuurlijke vijver. Lopende naar de grassentuin ziet men een mooie Catalpa waaronder Polistichum setiferum. Vervolgens loopt men door het laantje van Parrotia persica ‘Vanessa’ en ziet men de mediterrane tuin en daarachter een formele tuin met als centraal punt een grote strakke vijver. In 2006 is een moderne Japanse tuin met veel water, ontworpen door Herman Spijker, aan het geheel toegevoegd. Oppervlakte: 6.500 m².


Juli 2020

Woensdag 1 juli   Fietstocht ZLTO en Vrouwen van Nu Aanvang: 19.00 uur vanaf Den Hazenpot

Er wordt een mooie fietstocht uitgezet en onderweg zullen koffie, thee en de beschuit met aardbeien niet ontbreken. Na de fietstocht is er nog een heel gezellig avondspel. Diegene die niet mee kunnen fietsen maar graag aan het avondspel deelnemen, worden om 21.00 uur verwacht in Den Hazenpot. Bij slecht weer gaat het avondspel om 20.00 uur gewoon door. 


Augustus 2020   Vakantie


Eetpunt Ook komend jaar zullen wij als Vrouwen van Nu de eetpunten tijdens 2 Boerdonkse activiteiten bemensen, namelijk:

 Zaterdag 22 augustus en zondag 23 augustus bij het Dorpsfeest/Buffelrun

 Een zaterdag en zondag in november bij het onthullingsweekend van cv de Zandhazen


September 2020

Donderdag 10 september   Lezing Proper en Puur  Aanvang: 20.00 uur in Den Hazenpot   Ilse Leblanc-Landuyt brengt ons een verhaal van properheid, van de Grieken tot nu. Met hilarische, maar ook tragische details over wat er in de badkamer soms kan mislopen. Waarom wasten de Grieken zich niet aan de lavabo? Waarom had Henry VIII veel te lange mouwen? En kent u dat van die liefdesbrief van Napoleon aan zijn Josephine. Hoe proper was Brigitte Bardot? En u? 

Met veel beeldmateriaal en anekdotes vertelt Ilse over geschiedenis, zoals u het op school nooit gehoord heeft.


Woensdag 23 september

Workshop Handmade Hout Aanvang: 20.00 uur in Den Hazenpot

Handmade Hout brandt teksten en afbeeldingen op hout, ook wel pyrografie of houtbranden genoemd. In twee uur tijd leer je de basisprincipes van het houtbranden en ga je met een super leuke plank naar huis, waar je zelf een tekst of afbeelding op hebt gebrand. Deze plank kun je als broodplank gebruiken of ophangen. Bij de workshop zijn koffie/thee inbegrepen en is de hele avond wat lekkers te snoepen. De planken die gebruikt worden tijdens de workshops zijn ronde planken, zoals in de afbeelding hiernaast te zien is. Je kunt ook tegen een kleine meerprijs een keuze maken uit een andere plank. Alle planken zijn van uitstekende kwaliteit! Kosten: € 25,00


Oktober 2020

Cursus modern quilten in het najaar

De data zijn nader te bepalen in overleg met de deelnemers. Dit is een cursus patchwork met de naaimachine met eigentijdse materialen en nieuwe technieken. In drie middagen leren we werken met:  Transferverf en transferkrijtjes  Beschilderen van Vliesofix met acrylverf en het werken daarmee  Beschilderen van Tyvek en het werken daarmee  Maken van Angelina en het werken daarmee  Verwerken van het resultaat van bovenstaande technieken tot een Art-quiltje mbv een naaimachine of borduren.


In de eerste twee lessen ga je vier technieken leren. In de derde les ga je de resultaten van de deze technieken  verwerken en afwerken.


De kosten voor deze cursus bedragen € 45,- p.p. inclusief materialen. Consumpties zijn voor eigen rekening. Deze cursus staat onder leiding van Mieke Siemerink en wordt bij haar thuis in Boxtel gegeven.


Dinsdag 6 oktober

Wij Vrouwen Vieren Deze avond wordt om 19.00 uur begonnen met een eucharistieviering in de kerk. De viering wordt muzikaal opgeluisterd door het Vrouwen Van Nu gelegenheidskoor. Daarna gaan we naar Den Hazenpot voor een gezellige avond met een optreden van Vocal Group Muchoss  Muchoss is een verrassend veelzijdige vocal group uit Oss met passie voor close harmony en a capella zang. De Mucha zingen prachtige en gevoelige nummers, afgewisseld met een beetje humor en cabaret. Van ballads, popsongs tot zelfs een snufje jazz en klassiek. Dit alles met een knipoog, een beetje glamour en op geheel eigen wijze.

22

Donderdag 8 oktober 

Vrouwen van Nu Dag 2020 Theater Orpheus in Apeldoorn

De Vrouwen van Nu Beurs heet met ingang van 2020 Vrouwen van Nu Dag. We vieren dan het 90-jarig jubileum van Vrouwen van Nu.


Dinsdag 13 oktober

Lezing door Leontien van Moorsel

De lezing wordt gegeven tijdens een ledenavond van kringteam Brabant Noordoost in Uden.


Donderdag 29 oktober

Lezing door Mieke Kerkhof, gynaecoloog Aanvang: 20.00 uur in Den Hazenpot   Er zijn twee zekerheden in het leven, de geboorte en de dood. Over geboorte heeft Mieke Kerkhof al veel geschreven in haar eerste boek. Zij is eenentwintig jaar gynaecoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en bundelde haar verhalen in ‘Even ontspannen, mevrouw‘. In ‘Klaar is Kees‘ behandelt ze de andere zekerheid, de nietsontziende dood. Denkt u nou niet dat het een somber onderwerp is. De dood is immers uw beste vriend, volgens Herman Finkers moet je flirten en dansen met de dood. En voor de bangeriken geldt: ‘Kijk het beest eens in de bek‘. Zij vertelt ontroerende verhalen over het levenseinde, analyseert overlijdensadvertenties, citeert Willem Wilmink en Annie MG Schmidt. Er mag gesnotterd worden, maar ook de lach zal hoogtij vieren. Immers humor en tragiek gaan hand in hand. Na afloop is er een signeersessie. Mieke verheugt zich er net zo op als u.


…………oktober

Sam’s Kledinginzameling voor Mensen in Nood. Je kunt de kleding inleveren in de daarvoor bestemde kisten bij  Fam. Vilier, Veerstraat 4.  De data lees je te zijner tijd in de nieuwsbrief.


November 2020

  Dinsdag 3 november

Keezen avond  Aanvang: 20.00 uur in Het Hart van Bourdonck

Keezen is een Oud-Hollands bordspel wat je in teams van 2 personen speelt. Het is een combinatie van ‘Mens erger je niet’ en ‘Pesten’. Keezen heeft een hoog ‘pestgehalte’ waar naast wat tactisch inzicht je ook geluk moet hebben met de speelkaarten. En al is winnen fijn, het plezier is het belangrijkste. Er kunnen maximaal 18 teams (36 personen) meedoen.  Kosten: € 3,00 p.p. 

  Maandag 16 november

Vien0% - Spannend zonder alcohol Aanvang: 20.00 uur in Den Hazenpot

Anne van der Wijst wist al van jongs af aan dat ze later iets met eten en drinken wilde doen. Daarom ging ze naar Eindhoven om te studeren aan De Rooi Pannen.
Hierna startte ze aan de HAS Hogeschool waar ze Food Innovation met specialisatie Food & Design heeft afgerond. Door de combinatie van studies, werkervaring en diverse stages in binnen- en buitenland ontwikkelde ze tijdens haar studie Vien0% waarmee ze in mei 2017 haar eigen bedrijf begonnen is. Vien0% is een reeks gefermenteerde alcoholvrije dranken op basis van groenten en fruit geïnfuseerd met diverse kruiden of specerijen. Door de fermentatie in combinatie met de infusies ontstaat een drank die wat hoger is in de zuren met meer complexiteit en diepgang. De productie is geïnspireerd op de bereidingswijze van wijn. Het assortiment witte, rosé, rode en dessert Vien0%’s is gebaseerd op de fruitaroma’s van bekende druivenrassen. Een unieke drank die als alternatief voor wijn gedronken kan worden. Kosten: € 7,00 p.p.


December 2020


Woensdag 9 december

Kerstworkshop Aanvang: om 9.00 uur of om 20.00 uur in Den Hazenpot

Ondertussen een jaarlijkse traditie en heel fijn dat zij dit willen doen, wordt onder leiding van Hetty Jaspers en Joke Lathouwers, een sfeervol en uniek kerststuk gemaakt om bij te dragen aan de kerstsfeer in huis. Voorbeelden zijn vooraf te bezichtigen in Den Hazenpot.


Maandag 21 december

Kerstviering We beginnen om 19.00 uur met een eucharistieviering in de kerk. Daarna wordt de avond voortgezet in Den Hazenpot. De invulling van de avond wordt later bekend gemaakt. 

Contributie


De contributie voor Vrouwen van Nu is vastgesteld op    € 53,50. Voor ereleden is de contributie € 28,50.

Bij de leden die deelnemen aan de automatische incasso wordt de contributie op 15 januari 2020 van de rekening afgeschreven.

Indien je niet deelneemt aan de automatische incasso, word je verzocht dit bedrag over te maken vóór 15 januari 2020 op rekeningnummer NL79 RABO 0114614318 ten name van Vrouwen van Nu Boerdonk.

Gelieve bij de omschrijving je naam én meisjesnaam te vermelden om zo vergissingen te voorkomen. 

Het lidmaatschap van Vrouwen van Nu Boerdonk kun je elk jaar uiterlijk 15 oktober opzeggen.


Weetjes:
- Nieuwe leden zijn van harte welkom. Breng haar mee naar de jaarvergadering of laat het even weten aan het bestuur, zodat wij kunnen zorgen voor een programmaboekje.

- Als we voor een activiteit met de auto gaan en je hebt je aangemeld, word je indien nodig door het bestuur gebeld met het verzoek of je wilt/kunt rijden. Je krijgt hiervoor een vergoeding.

- Deelname aan activiteiten van Vrouwen van Nu is op eigen risico.

- Als je je voor een activiteit aanmeldt waarbij het bestuur vooraf een betaling vraagt en je neemt niet deel aan de activiteit, ben je toch verplicht te betalen. 

- Vrouwen van Nu Boerdonk is ook op internet te bekijken, je kunt inloggen met de volgende inlognamen:  Lidlandelijk: lan9013: voor de landelijke en provinciale website  Lidboerdonk: boe5984: voor de afdelingswebsite Op de website staan verslagen en foto’s van de diverse activiteiten van onze vereniging. Vrouwen van Nu Boerdonk is ook te volgen op Facebook.
29

Bestuur van Vrouwen van Nu, Boerdonk

Voorzitter:   Rosina Oppers-Raaijmakers Boerdonksedijk 42A 5469 PP Boerdonk      0413-211677                                                   

Secretaris:    Annemarie van den Tillaar-van Hoof            Akkerweg 5    5469 PR Boerdonk                                            0413-213413    Mailadres:     vrouwenvannu.boerdonk@gmail.com


Penningmeester:               Marie-José Donkers-Biemans Pastoor van Schijndelstraat 20 5469 PT Boerdonk 0492-464938    

Bestuurslid:   Ria van de Boomen-Scheepers    Raagtenstraat 19    5741 CX Beek en Donk    0492-463309

Petra van Erp-van der Kruijs De Biezen 6-A  5735 SM Aarle-Rixtel 06-13202399                                                                                                                                       

Overige functies binnen Vrouwen van Nu, Boerdonk

Geestelijk adviseur:   Pastoor C. Rombauts    Hertog Janplein 24, 5469 BJ Erp    0413-211415                                                                                                 

Lerares zumba:  Erica Nies   06-16514306

Trainer bootcamp:  Teun van Lith   06-22959034    

Beheerder website Vrouwen van Nu Boerdonk:   Ria Vilier-Swartjes    0492-463041 

 

Privacy wetgeving  Vrouwen van Nu gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens en handelt in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming. Dit staat beschreven in de Privacy Verklaring van Vrouwen van Nu. Deze verklaring is van toepassing op alle afdelingen Vrouwen van Nu en is te vinden op de website van Vrouwen van Nu.