activiteiten februari 2020

Activiteiten februari 2020

 

Woensdag 12 februari gaf Cees Huiben een mooie lezing over de wens ambulance.

Er is heel veel mogelijk als je ernstig ziek bent en niet meer kunt zitten en nog een heel speciale wens hebt. De wens ambulance brengt je overal naar toe ook naar het buitenland als dat mogelijk is. Deze organisatie bestaat uit vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om uw wens te vervullen.
Een indrukwekkende en tegelijkertijd mooie presentatie door Cees.
In de pauze was er de mogelijkheid de ambulance te bekijken.

 

Italiaanse kookworkshop

Lekker eten (koken) en Vrouwen van Nu, dat is altijd een goede combinatie.
Zo bleek ook maar weer tijdens de Italiaanse kookworkshop die we hadden op 17 februari j.l.
Klokslag 18.00 uur stonden 15 dames klaar in “D’n Eigen Herd” in Uden om aan de slag te gaan met de ervaren kok Ton. Na uitleg van hem ging elk groepje van 3 met een gerecht aan de slag zodat we later die avond konden gaan genieten van een 5 gangen diner.  Het menu bestond uit ‘Frittata’, ‘Pasta carbonara’, ‘Roodbaars’, ‘Varkenswang’ en ‘Semifreddo’.
We hadden voor het eerst onze nieuwe “Vrouwen van Nu-schorten” aan, dus het zag er allemaal heel erg professioneel uit.
Nadat ieder z’n weg in de keuken gevonden had werd er driftig gesneden, zelf pasta en pesto gemaakt, gemixt en gekookt én zelfs ijs gedraaid. Heerlijke Italiaanse geuren stegen op.
Rond half 9 konden we voor de eerste gang aan tafel.
Het groepje wat dit gerecht had klaar gemaakt gaf eerst uitleg wat het precies was, en hoe ze het gemaakt hadden…..…….en daarna smullen maar. Met tussenpozen werd zo elke gang mooi opgediend, want ook over de presentatie had de kok nagedacht en was hij ‘streng’.
Het was letterlijk een heerlijke avond, waar we veel geleerd hebben van de Italiaanse keuken en menig recept thuis ook nog eens gemaakt zal gaan worden.