Wandelen in de provincie

Aly Krol regelt het wandelen met de wandelgroep van Beilen.

Het wandelen vindt elke 2e donderdag van de maand plaats in onze mooie provincie.
Hier doen elke maand honderden dames aan mee.

Provinciaal Wandelrooster 2020/2021

Voor uitnodigingen wandelen zie ook
Agenda/ Activiteiten

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Jaarverslag Wandelen

2019 was weer een fantastisch wandeljaar, hoewel de groep uit Beilen af en toe wel wat groter had mogen zijn, hebben we met veel plezier, veelal onder goede weersomstandigheden gewandeld vanuit:

Gasselte, Ruinerwold, Westerbork, Zwiggelte, Donderen/Bunne/Winde, Assen, Borger, Havelte en Echten Op 11 april zijn we met de wandelgroep gezellig uit eten geweest bij de Pizzeria. Op 13 juni heeft Beilen de wandeling georganisieerd vanaf de Reeënwissel in Hoogersmilde, door de medewerking van de vele vrijwilligers was het een geslaagde dag. Alie Dijks kwam in 2019 voor de 2e keer in aanmerking voor het presentje “alle keren mee”. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van ons enthousiast lid Wia.

Lijkt het u ook leuk om Drenthe al wandelend te ontdekken, schroom niet, trek de wandelschoenen aan en wandel iedere 2e donderdag van de maand met ons mee.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

 120 ste  keer wandelen !!!!

Sommige mensen liepen voor de 120ste keer ergens in de provincie. Anderen voor de eerste keer.

Wandeling in en rond  Uffelte door Vrouwen van Nu

Met Martha, Minthe blindengeleidehond en ik (Elisabeth Smelik) op 8 maart 2018

Wereld Vrouwendag!

Martha loopt als het even kan maandelijks mee met de wandelingen van 8 tot 12 km, die georganiseerd worden door Vrouwen van Nu. Wij, mijn man, mijn blindengeleidehond en ik komen regelmatig bij de familie Hartlief, onder andere voor de doppenactie, maar voornamelijk voor de gezelligheid. Hartlief is hun achternaam, maar een lief hart hebben ze zeker.

Martha had op een dag een subliem idee: Elisabeth jij en Minthe gaan mee wandelen. Zo gezegd, zo geregeld en vandaag in werking getreden.

Vielen Minthe en ik vandaag even met onze neuzen in de boter!  Het was een jubileum dag. Ontvangst met een plaatselijke lekkernij en koffie. En een drukte van jewelste.

Ruim 300 dames gingen aan de wandel. De ontvangst was druk en gezellig in Uffelte, we kregen van heel veel dames leuke vragen. Een beetje spannend vonden we het wel.

Martha kreeg de route en de uitleg, die ze gezellig aan mij heeft voorgelezen. Minthe werd haar tuig omgedaan en daar gingen we. Eenmaal op pad vroeg ik mij af waar al die dames waren gebleven, het leek helemaal niet druk.

Waar Martha zich op ingesteld had? Geen idee, maar in ieder geval wel dat ze mij regelmatig zou moeten helpen. Waar ze zich zeker niet op had ingesteld was het tempo waarmee mijn geleidehond mij veilig leidt naar welke bestemming dan ook. Daarnaast wil en zal Minthe met haar neus vooraan lopen, dus ieder groepje dames dat ze spotte moest worden ingehaald. Martha kon in het begin ons tempo nog bijhouden, maar eenmaal halverwege zakt haar tempo wat in. Hahaha en reken maar dat ze de volgende dag stijf zal zijn! Minthe niet hoor en ik evenmin, we lopen vanzelfsprekend al veel.

De hulp van Martha bleef beperkt tot twee keren helpen:  Minthe over een wildrooster tillen (daar kan en mag ze niet overheen lopen), maar verder liep Minthe lekker langs iedere modderpoel heen, vermeed ze rare stronken en wees ze keurig de boomstammen op het bospad aan. Wat ik niet wist was dat Martha dat heeft gefilmd toen Minthe mij over het hobbelige bospad veilig verder hielp. Het filmpje wordt hierbij gevoegd.

En vrouw, oh vrouw, oh vrouw, wat hadden wij prachtig weer, en wat kregen wij het warm. Martha heeft de 8 kilometer die we vandaag samen wandelden nooit eerder zo snel afgelegd. We zaten rond 11 uur aan een heerlijke kom erwtensoep met vers brood. Het was in 1 woord geweldig. Zeker voor herhaling vatbaar.

Gevolg is natuurlijk dat we vaker samen zullen wandelen. U bent gewaarschuwd!!!

Mijn blindengeleidehond van KNGF Geleidehonden is zo’n hondje waar veel mensen harde plastic doppen voor sparen. De basis opleiding van een geleidehond kost 5000 euro. Afgelopen jaar heeft de Stichting Vrienden van de Doppen Actie Noord Nederland een cheque kunnen geven aan KNGF Geleidehonden van 10.000 euro. www.stichtingvriendendoppenactienoordnederland.nl

 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@