Avond Eendagsbestuur november 2018

Verslag avond ééndagsbestuur.

20 november 2018, de avond waarop de Vrouwen van Nu één maal per jaar de organisatie overlaat aan een ééndagsbestuur, dit keer gevormd door leden uit Beilen-west.

De avond werd geopend door Roelie Bos en tijdens het drinken van koffie en getrakteerd op een plak koek of cake, las Hennie Wiebing een mooi verhaal voor, waaruit we konden leren dat we het gelukkigst worden ons eigen ding te doen en ons niet te laten leiden door de mening van anderen.

Daarna werd onze gast ,Coby Koops, aangekondigd. Een geboren Beilenaar vertelde ze enthousiast.
Gedurende de hele avond, onderbroken door een drinkpauze, wist ze iedereen te boeien met haar prachtige foto's gemaakt in de natuur.
En dat je daarvoor niet de halve wereld over hoeft te reizen, maar in onze eigen omgeving, zoals Terhorsterzand, Dwingelderveld, bij de Vam etc., dit allemaal kunt waarnemen.
Maar daarvoor moet je wel over eindeloos geduld beschikken, goed alleen erop uit kunnen trekken, niet bang zijn voor vieze kleren, maar bovenal enthousiasme voor de natuur hebben.
En als dan ook nog de apparatuur in orde is, kun je jezelf en anderen verbazen en laten zien wat er in zo rondom ons heen gebeurt.
Wij, ca 80 personen, kunnen zonder meer terugzien op een geslaagde avond en menigeen zal vanaf nu misschien toch een poging doen tijdens een wandeling met een andere blik rond te kijken, want kijken is zien, hebben we geleerd.
Rond half elf bedankte Roelie onze gast en wenste iedereen een wel thuis.

Gré Wortman.