Interessegroepjes

Leesclub

Komt zo'n zes keer per seizoen bij elkaar een boek te bespreken. De leesclub is een vaste club maar er stopt ook wel eens iemand, zodat een ander kan aansluiten. Meer informatie Marijke Durksz.

Loopclub

Wandelt van september tot en met mei. De routes zijn ongeveer 10 km en iedereen kan mee lopen. De wandeltocht wordt altijd gezellig afgesloten met koffie / thee en wat lekkers. Meer informatie bij Nel Reinsma of Gerda IJbema.

Nifelclub

Komend seizoen wordt onder creatieve leiding van Perta de Jong en Gerda IJbema maandelijks genifeld bij Lammy Hazenberg. Wat er wordt gemaakt is heel erg gevarieerd, zo wordt er gevild, geschilderd en gehaakt. Iedereen kan meedoen, opgeven is wel handig. Voor de koffie en thee wordt betaald zo ook voor het materiaal als dat wordt aangeschaft. De nifelmaandagen zijn:

24 september, 22 oktober, 19 november, 14 of 15 december een bezoek aan Midwinterwol in Winschoten (datum kiezen we nog).

In 2019 zijn de maandagen 21 januari, 18 februari, 25 maart, 15 april, 13 mei (?), van 14 t/m 16 juni is het textielfestival in Weerribben, de datum kiezen we nog.

Kookclub

Kookt in de wintermaanden inĀ  de keuken bij Emy Hoogenboom. Er wordt een uitgebreide en lekkere maaltijd gekookt en natuurlijk samen opgegeten. Emy zoekt de recepten uit die je mee mag nemen. Er wordt gekookt met wat op dat moment voor handen is. Meer informatie bij Emy Hoogenboom. Dit seizoen start de kookclub in januari 2019.

Tuinclub

Is bezeten van wat er in de tuinen groeit en bloeit. Ze kennen alle bloemen en planten bij naam. Ze brengen een bezoek aan elkaars tuin, andermans tuinen en kwekerijen. Ze ruilen zaden en stekjes en hebben veel plezier. Meer informatie bij Rixtia Blom of Jitske Menkveld.

Haak- en breicafe

In het gezellige dorpscafe de Brink is de eerste vrijdag van de maand (oktober tot mei) het haak- en breicafe. Onder het genot van een koffie/thee breien en haken we aan onze projectjes. Ja mag ook gezellig komen kletsen onder het genot van een kopje koffie of thee.

Het haak en breicafe is voor alle vrouwen die wonen in en om Bakkeveen, je hoeft geen lid te zijn.

Volksdansen

In dorpshuis De Swingel in Wijnjewoude volksdansen op woensdagmiddag een groep vrouwen van 13.45 - 15.00 uur. Het is een enthousiaste groep die dit met veel plezier doet. Meer informatie bij Tea Hoekstra of Wimmie de Jong.

Patchwork en quilten

De quiltgroep bestaat al vele jaren en is een ervaren en getalenteerde groep vrouwen. Ze komen maandelijks bij elkaar en exposeren ook eigen werk op bijvoorbeeld de Provinciale Handwerktentoonstelling.

Meer informatie bij Appie de Haan of Roos Van Dijk.