programma 2016-2017

dinsdag 20 september onder de titel lopen op hout maken we kennis met klompen in allerlei variaties van over de hele wereld. Bijvoorbeeld klompen om  in  te werken, als folklore, en zelfs als kunstobject.  De heer Meek van het Klompenmuseum in Eelde vertelt er alles over.

maandagmiddag 26 september Filmmiddag in Pathe Groningen met "Knielen op een bed violen"

donderdagmiddag 13 oktober Bezoek aan het Scheepstra Kabinet Roden. Scheepstra die we kennen van Ot en Sien.

dinsdag 18 oktober Wat voor problematiek kan er ontstaan en welke invloed heeft adoptie voor de geadopteerde en de directe omgeving? Marno Duursma schreef een boek over zijn adoptie . Vanaf de indrukwekkende ontmoeting met zijn moeder verandert zijn leven volkomen, omdat hij ontdekkingen doet waar hij nooit aan gedacht heeft.  Nu probeert hij als adoptiecoach de discussie in Nederland aan te wakkeren. Voor veel ouders is zijn boek een eye-opener omdat ze hierin de psyché van een geadopteerde ontdekken en/of erkennen. 

woensdagmiddag 9 november Bezoek aan het Kinderboekenmuseum Winsum

woensdag 16 november Stichting Ban Reng Khai over het zijdeproject in Thailand door Lea Laarakker met prachtige voorbeelden. De stichting is een kleinschalig project in het droogste en armste deel van Oost Thailand en heeft als doel de bevolking haar leven in eigen hand te nemen met dit zijdeproject. ook is er het Learning 4 Living Studiefonds opgericht.

Vrijdag 25 november Bezoek voorstelling Simone Kleinsma in Martini Plaza

maandagmiddag 12 december Filmmiddag in Pathe Groningen met "AN a sweet taste of life"

donderdag 15 december Bloemisterij De Dageraad gaat ons begeleiden om sfeervolle groenstukken te maken voor de kersttijd

maandag 16 januari Deze avond is georganiseerd door een eendagsbestuur. Zij hebben voor ons boer Geert weten te strikken om ons te vertellen over zijn belevenissen in het tv-programma Boer zoekt vrouw.

We horen de verhalen van achter de schermen: de maanden van voorbereiding, het geheimhoudings contract en de ‘jacht’ van de media. De begeleiding door een speciale coach van het programma waardeert hij zeer. 

De vrouw van zijn keuze wordt het – na 1 ½ jaar proberen – toch niet en met een eerder contact heeft hij nu een soort LAT-relatie. Geert is heel openhartig en kan zichzelf analyseren en goed relativeren. Hij kijkt er positief op terug en zijn boerderij met winkel is inmiddels een toeristische trekpleister.

woensdagmiddag 18 januari Bezoek aan Knol's koekfabriek Groningen. Daarna gaan we naar het sfeervolle koffie en theehuis van tante Til in Enumatil

donderdagmiddag 9 februari bezoek aan het mooie museum Wierdenland in Ezinge, voor de speciale tentoonstelling BOER XXI: wat betekent het om boer te zijn anno 2016.

10 filmportretten van Fatos Vladi en schilderijen van Meinte Strikwerda. Daarnaast is er een boekje met heel persoonlijke verhalen.Elk filmportret van 15 minuten belicht een boer zijn/haar boerderij, leven en toekomstplannen. Prachtig gefilmd en bijzondere verhalen. Wij zien drie filmpjes van de geitenboer/ kaasmaker/marktkoopman, van de kippenhouder en 'zangeres' en van de veehoudster die zelf vegetariër is. Daarnaast bekijken we de introductiefilm van het museum. Uiteraard drinken we – lekkere - koffie/thee met Groninger koek.

De tentoonstelling is nog tot 2 april te zien, gratis toegang met de museumjaarkaart!

woensdag 15 februari Jaarvergadering met aandacht voor het 50-jarig lidmaatschap van een onzer leden (zie foto onder) en na het officiele gedeelte vertelt huisarts Heath over ouder worden

dinsdag 21 maart lezing over Flora en Fauna in het Waddengebied door Klaas Kreuijer

 

Extra informatie