Vertelvoorstelling van Anne van Delft

De vertelvoorstelling “Je derde naam” met Anne van Delft. Want ja, wat is jouw derde naam? Het is een naam die bij je past, waar je je bij thuis voelt, dat is zeker.

Verslag

Verslag 'De vertelvoorstelling “Je derde naam” met Anne van Delft', op 10 mei 2022. Locatie: Samenvaart, Molenvaart 421 te Breezand.

Anne was ruim op tijd aanwezig, zij bereidt zich graag goed voor. Ze heeft samen met Ger de zaal zo ingericht, dat het leek alsof we in een grote kring om haar heen zaten en allemaal dichtbij waren. Dit pakte heel goed uit en we hoorden zelfs al rondgaan, dat moeten we vaker met deze opstelling doen!

Voor de pauze vertelde Anne verhalen. Grote verhalen van oude volken of kleine verhalen van gewone mensen brengt ze dichtbij. Het verhaal ‘Je derde naam’ vindt zijn wortels in een Indiaanse vertelling. Je eerste naam krijg je van je ouders, de tweede verdien je door wat je doet en aan de wereld laat zien en je derde naam die vertelt wie je werkelijk bent.

Maar …..die naam moet je zelf kiezen. Hoe doe je dat? Anne nam ons mee in een humoristische en aanstekelijke zoektocht naar haar derde naam en nodigde ons uit op zoek te gaan naar onze derde naam. Want ja, wat is jouw derde naam? Het is een naam die bij je past, waar je je bij thuis voelt, dat is zeker.

Tijdens de pauze met koffie en thee werd al heel veel besproken met elkaar. Daarna vroeg Anne ons groepjes te vormen en te overleggen over je 1e, 2e of 3e naam.

Dat werden leuke gesprekken ook over of je tevreden bent met je naam, het was heel vrijblijvend, maar er ontstonden goede discussies. En als er nog iemand iets wilde delen of zeggen, kon dat. Het hoeft niet, maar het mag wel, waren Anne’s woorden.

Er werden een aantal mooie voorbeelden gegeven, de meesten luisterden maar waren het er wel mee eens. We zijn nou eenmaal niet allemaal verhalenvertelsters.

Uiteindelijk vertelde Anne zelf ook nog steeds op zoek te zijn naar haar derde naam. Anne sloot de avond af met een sprookje voor het slapen gaan.

Ik denk dat we terug kunnen kijken op een geslaagde laatste avond van ons seizoen, velen wisten niet wat ze moesten verwachten maar waren er wel en werden aangenaam verrast.

Wij wensen u allen een mooie zomer toe en hopen u in september in goede gezondheid weer terug te zien op onze bijeenkomsten.

Wilt u meer informatie over Vrouwen van Nu Anna Paulowna? secretariaatap@hotmail.com

Extra informatie