Kerstmiddag

We worden welkom geheten met een gezellig glas alcoholvrije drank. Nadat iedereen een plaatsje gezocht heeft aan de tafels, heet José ons allen welkom en legt het programma uit.

Onze heerlijke broodmaaltijd, verzorgd door de Dorsvlegel in Breezand, staat al klaar. We beginnen met een bakje warme ragout, die door Adri wordt opgeschept. José geeft de volgorde van de tafels aan. Dit loopt uitstekend. Er zijn heerlijke broodjes, tosti’s, kerstbroden en tulband, waar we uit kunnen kiezen.

Na de lunch leest Tine Vethman een kerstverhaal voor in het Westfries.

Inmiddels is UNICORN, een muzikaal ensemble de instrumenten aan het klaarzetten. Zij brengen zeer mooie Ierse volksliedjes en een enkel kerstlied ten gehore. Wij genieten van vier zeer goede muzikanten: een accordeonist, een violiste, een zangeres en een gitarist.

In de pauze gaan ze, speciaal voor ons, een kerstlied instuderen. Hun accordeonist neemt dit op video op. Wij krijgen ook nog wat Jiddische liedjes te horen. Samen met de zangeres klappen we graag mee. Kortom, een geweldig ensemble. José moet ze nog vragen om te stoppen.

Anja Doedens mag een presentatie geven over het goede doel van volgend jaar: STICHTING KANSRIJK. Zij ondersteunen negen projecten in Kenia, Oeganda, Tanzania en Rwanda. Tussen door gaat het mandje rond om te doneren, in totaal wordt er een bedrag van
€ 175,00 opgehaald. Wij krijgen nog een folder mee waarin alles beknopt is aangegeven.

Om 4 uur komt er een einde aan onze mooie middag. José wenst ons allen een Fijne Kerst en veel Geluk in het nieuwe jaar.

Wij gaan voldaan naar huis!!!

Janny Kos.

Verslag van de Kerstmiddag 2020.

Meer weten over Vrouwen van Nu Anna Paulowna? secretariaatap@hotmail.com