Bezoek aan Biologisch Dynamisch tuindersbedrijf De Lepelaar en Biologische boerderij, zuivelmakerij en camping De Buitenplaats

Datum: 
woensdag 31 augustus 2022 10:00
Locatie: 
Sint Maarten
Beschrijving: 

Bezoek aan Biologisch Dynamisch tuindersbedrijf De Lepelaar en Biologische boerderij, zuivelmakerij en camping De Buitenplaats op 31 augustus 2022.

De twee bedrijven hebben een geheel eigen filosofie maar zijn toch aan elkaar gekoppeld door een intensieve samenwerking. De Lepelaar als tuinderij en De Buitenplaats als koeien- en zuivelbedrijf. Uitwisseling van producten, mest, machines en akkers.

In de ochtend worden we om 10.00 uur ontvangen door Jorinde Schrijver van de Lepelaar. Zij vertelt over de tuinderij, de filosofie van waaruit haar vader het bedrijf in 1971 is begonnen en tot op de dag van vandaag in de praktijk brengt en wandelt met ons door de tuin, langs de gewassen en in de kassen. Er is een gezellige winkel voor de verkoop van gezonde groenten en andere ecologische producten.

We lunchen met producten van beide bedrijven bij De Lepelaar en vertrekken daarna naar de boerderij van Boer Bram in het mooie dorp Eenigenburg een paar kilometer verderop. Bram, leidt ons rond op zijn bedrijf en vertelt over zijn bijzondere manier van werken en het produceren van de ‘Loeigoeie’ zuivelproducten. We kunnen koeien aaien en een lekker boeren ijsje eten als besluit.

Voor meer informatie kun je op de websites van beide bedrijven kijken. Vervoer naar en van de locaties zelf of met elkaar regelen.

Locaties

  • De Lepelaar aan de Rijperweg 16A in Sint Maarten;

  • De Buitenplaats aan de Surmerhuizerweg 10 in Eenigenburg.

Aanmelden & kosten

Aanmelden voor 24 augustus bij Ineke Naber, hjnaber@tele2.nl o.v.v. je lidmaatschapsnummer van Vrouwen van Nu en je naam.

  • Kosten € 27,50 incl. thee, koffie, lunch en ijsje.

  • Kosten niet leden € 37,50 incl. thee, koffie, lunch en ijsje

Banknr. NL33RABO0327706007 t.n.v. Vrouwen van Nu NH.

Meer weten over Vrouwen van Nu Anna Paulowna? secretariaatap@hotmail.com