Beeldenpark De Nollen & Bibliotheek Den Helder

Datum: 
vrijdag 1 juli 2022 10:00
Locatie: 
Den Helder
Beschrijving: 

In het uiterste noorden van onze provincie brengen we op 1 juli een bezoek aan de unieke Bibliotheek en De Nollen in Den Helder.

Bibliotheek ’School 7’, ooit gebouwd als gemeenteschool, gered van de sloop en op een bijzondere manier gerenoveerd, werd in 2016 geopend en in 2017 uitgeroepen tot beste bibliotheek van Europa. In de bibliotheek in het centrum van Den Helder krijgen we een rondleiding.

Het lunchbuffet staat voor u klaar in “Stoom”, een restaurant op een unieke plek in een monumentaal pand op het terrein van Willemsoord. Vroeger dienst gedaan als scheeps- en onderhoudswerf van de Koninklijke marine

Daarna gaan we naar Den Helder zuid (station) en hebben we een rondleiding bij totaalkunst De Nollen in het duingebied. Kunstproject De Nollen is het levenswerk van kunstenaar R.W. van de Wint (1942-2006) Hij maakte grote sculpturen met de ervaring van donker en licht, kleur en ruimte. Van de Wint is onder meer bekend door zijn schilderingen in de plenaire zaal van de Tweede Kamer en grote beelden langs de snelwegen.

Locaties Bibliotheek en De Nollen

Plaats Den Helder Bibliotheek School 7, Keizersgracht 94, 1781 BB Den Helder. Dit is 10 minuten wandelen vanaf het NS station den Helder. Gratis parkeren op het terrein van Willemsoord, 1781 AS Den Helder.

Na de lunch bezoeken we De Nollen, Burgemeester Ritmeesterweg 10, 1784 NV Den Helder. Vlakbij NS halte station Den Helder- Zuid. De Nollen is een ongelijk, mogelijk wat moeilijk te bewandelen, duinlandschap-terrein.

Aanmelden & kosten

Maximaal 25 personen kunnen aan deze dag deelnemen.

Aanmelden tot 20 juni bij Ineke Naber, hjnaber@tele2.nl, uw naam, 1 juli Den Helder en lidmaatschapnummer Vrouwen van Nu.

  • Kosten 15,- euro leden;

  • Kosten 25,- niet leden.

  • Entreeprijs de Nollen is voor uw eigen rekening, te weten € 12,50, met MJK gratis.

Banknr. NL33RABO 0327 706007 t.n.v. Vrouwen van Nu onder vermelding van uw naam en 1 juli Den Helder.

Meer weten over Vrouwen van Nu Anna Paulowna? secretariaatap@hotmail.com