wie o wie is de dader?

Jolanda opende de avond en kon daarbij gelijk een jubilaris in het zonnetje zetten, Nel, al 40 jaar lid van onze mooie vereniging. Daarna gaf zij het woord aan Nicolet Steemers, schrijfster van thrillers en romans.

Dat was even schrikken voor de verzamelde Vrouwen van Nu-speurders. Een 26-jarige dorpsgenote, werkzaam bij de kunstredactie van het Angerlo’s Nieuws was vermoord gevonden achter de Gallus-kerk! Als volleerde inspecteurs onderzochten zij de verklaringen en alibi’s van zes verdachten, en dankzij hun volhardende inzet kon de dader in de boeien worden geslagen.

Nicolet wist haar publiek te boeien door afwisselend te vertellen over haar schrijverschap, haar verschillende boeken en door het moordverhaal, speciaal geschreven om haar publiek de moordenaar te laten ontmaskeren. Met rode koontjes werden de verschillende scenario’s met elkaar doorgesproken en aan het eind bleken veel dames de juiste verdachte te hebben gekozen. De prijs van deze avond, een boek van de schrijfster, ging naar Jolanda. Al met al een geslaagde avond en Angerlo kan weer rustig slapen, de moordenaar is gepakt!

Petra