Wat zal het worden?

Dinsdag 15 oktober aan de slag tijdens de workshop Mandala tekenen. Maar wat is dat nu eigenlijk?
Met een mooi aantal dames kregen we dit te horen van Bertha Ruesink. Zij geeft workshops en cursussen op dit gebied. Een mandala wordt opgesteld door 8 punten met elkaar te verbinden en de symbolen die je wilt tekenen terug te laten keren. De basis is aangegeven door Bertha. De invulling mogen we zelf naar eigen inzicht en fantasie bepalen. We konden kiezen uit 2 basis tekeningen.
Maar wat is een mandala? De tekst hieronder komt van het internet en vertelt waar het vandaan komt en wat het betekent:

Mandala’s zijn prachtige cirkelvormige figuren met symmetrische elementen. Het woord mandala stamt uit het Sanskriet (een oude Indische taal) en betekent letterlijk: ‘magische cirkel’, of ‘magisch wiel’.

Volgens oude oosterse wijsheden dienen ze tot inspiratie en innerlijke verrijking. Ze maken je bewust van de oneindigheid van het bestaan en de verbinding met alles om je heen. De Mandala is een oersymbool dat geen begin en geen einde kent. De mooie tekeningen en patronen vormen een belangrijk element bij het uitvoeren van tradities, meditaties en rituelen in onder andere het Boeddhisme en het Hindoeïsme.

Zo en nu wij zelf aan de slag. En dan is het in eens heel erg stil en worden de wangen wel erg rood!
Maar als je de tekening dan ziet groeien onder jouw handen en de fantasie en inspiratie los komt, word je toch wel een beetje trots op jezelf. Als Bertha dan langs komt om te kijken hoe het gaat en zegt dat je goed bezig bent, is dat natuurlijk wel fijn. Hoe bijzonder is het dat iedereen iets totaal anders op papier heeft gezet. Hoe  verschillend en hoe mooi kan dat zijn! Komt jouw karakter er in naar voren?
Als dan uiteindelijk alle potloden neergelegd worden en alle tekening bij elkaar liggen kun je alleen maar bewondering hebben voor al die creaties uit de hand van een amateur. Nou meiden, een compliment voor ons allemaal, wat staan wij er mooi gekleurd op! TOP