Volop zon

Woensdag 25 augustus gingen we met 25 dames of op de fiets, of met de auto richting kasteel Middachten. Gelukkig kon Dorien hier voor ons een afspraak maken, omdat het bezoek aan een mooie tuin in Velswijk niet door kon gaan.
De koffie met lekkere appeltaart ging er heerlijk in en de zon scheen volop op onze snuitjes.
Er stonden 3 gidsen voor ons klaar om ons door de prachtige tuin rond te leiden. Dan krijg je ook 3 verschillende verhalen, die ik hier niet allemaal zal herhalen, maar dat het de moeite waard was spreekt voor zich. Deze gidsen kennen alle ins en outs van de tuinaanleg, de achtergronden en de bewoners van het kasteel. Heerlijk om die bevlogenheid en enthousiasme mee te maken. Van de zeer oude bomen tot de bijzondere planten en vruchten en de bijzondere eigenaren van het kasteel, dat al 25 generaties lang in hun beheer is. Petje af voor al die mensen die met hun groene vingers, hun kennis van zaken en inzet hier aan het werk zijn!
Op de foto zie je een zeer oude boom, wel 250 jaar oud, die van ons natuurlijk een dikke knuffel heeft gekregen!
Na de rondleiding op naar restaurant de Peerdestal in Ellecom, waar koffie/thee en broodjes voor ons klaar staan, een mooie afsluiting van een mooie dag.
Dorien en Christien, dank jullie wel voor deze bijzondere dag!