Echt geitig hoor!

Wat fijn dat we ook nu toch nog even bij elkaar kunnen zijn, maar nog op afstand hoor!
Jolanda opende de avond om nog even wat puntjes door te nemen waar je je voor op kunt geven. Ook voor het bloemschikken was er nog een plekje, daar had onze junior gastheer Thijmen nog wel zin in!
Bert Kots van de geitenkaasboerderij de Brömmels uit Winterswijk (Het Woold) en tevens camping heeft ons door zijn bedrijf geleid middels een film en verhalen. Een veel bezochte camping waar de ouders met hun kinderen jaren lang trouwe gasten blijken te zijn. Van luier tot sluier komt men naar deze camping toe. Zo ook Thijmen die nu nog steeds een steentje bijdraagt en dat ook vanavond heeft gedaan. Van kinds af aan wilde hij al betrokken blijven.
De boerderij is al enkele generaties in het bezit van de familie Kots en Bert heeft het omgebouwd tot geitenboerderij met het maken van kaas. Alles ecologisch verantwoord en niets wordt ingevoerd van buiten af.
Fantastisch toch en dat in deze tijd. Mede door de kaas die er gemaakt wordt zijn ze bekend geworden. Mond op mond reclame via de kampeerders uit het gehele land, die thuis ook wilden genieten van de Brömmelse kaas. Restaurants worden ook voorzien van deze kaas en op hun menu staat dat specifiek vermeld. Ook Het Arsenaal in Doeburg serveert de gerechten met deze geitenkaas.
In de loop van de tijd is de kaasmakerij uitgebreid door ook melk van schapen en buffels te verwerken tot kaas. Dit doen de eigenaren van die dieren zelf, maar maken gebruik van de locatie. Zodoende kon Bert subsidie krijgen voor de uitbereiding.
Gelukkig hebben ze niet echt geleden onder de Corona periode, immers eten wil men toch en door de camping kwamen er best wel aardig wat mensen hun vakantie daar door brengen.
In de pauze kregen we een gezellig schaaltje met diverse stukjes en soorten kaas om te proeven. Daarbij ook een klein glaasje likeur om te smaken nog beter uit te laten komen. Ja hoor, echt heerlijk. En om ook thuis nog na te genieten, konden we al dan niet ook kaas kopen!!
Een gemoedelijke, gezellige en lekkere avond!
Dank je wel Bert en Thijmen.
Dank je wel bestuur en op naar de volgende avond