Harpiste Martine Dubois

Afdelingsavond woensdag 14 december 2022.    Harpiste Martine Dubois

Kerstavond bij de Vrouwen van NU.

Een aantal leden van de Vrouwen van Nu hadden appeltaart gebakken voor bij de koffie/thee. De appeltaarten in alle soorten en maten werden op een plateau gezet, zodat iedereen een stuk kon nemen. Ze waren heerlijk en er was ruim voldoende.

Lies heette iedereen hartelijk welkom, in het bijzonder Martine Dubois, die deze kerstavond met haar harpspel, zang en kerstverhaal zou verzorgen.

Martine associeerde de kerst met hoop en lichtpuntjes en daar stemde ze haar zang en muziek op af. Ze sloot het eerste gedeelte van de avond af met het Ave Maria.  Tijdens de pauze werden er heerlijke hapjes rondgedeeld en las Hennie Niehoff een gedicht voor. Het tweede gedeelte van de avond was een prachtig kerstverhaal die Martine vol overgave voorlas. Het ging over de vrouw van de dominee, die heel graag een kraagje van taft wilde op haar blauwe jas. Ze ging naar de winkel en wilde het kopen, maar ze schrok van de prijs. Ze had wel geld voor later achteruit gelegd, zoals de dominee haar had gezegd, maar daar wilde ze eigenlijk niet aankomen. Ze overlegde met de dominee, maar die vond het niet nodig. Ze legde zich er bij neer, maar stilletjes hoopte ze op een wonder. Uiteindelijk heeft ze het toch gekregen en had ze met de kerst een jas met een zijden kraag.

Ze sloot haar avond af met de Nederlandse vertaling van Holy Night.

Lies bedankte haar en wenste iedereen fijne feestdagen.