Klaas Bakker 'Edvard Grieg en de Tweede Zus'.

Pianist en verteller Klaas Bakker, presenteerde zijn programma 'Edvard Grieg en de Tweede Zus'. Met geprojecteerde beelden uit de Noorse stad Bergen, muziek en achtergronden met betrekking tot Lucinda Riley's roman 'De tweede zus'.

Zijn presentatie vloeide naadloos over van het boek naar het leven van Edvard Grieg en zijn stuk Peer Gynt, en vice versa. Wat is er in het boek waar, hoe goed heeft Lucinda Riley zich verdiept in de verhaallijn, het leven en de plaatsen, waar het boek zich afspeeld, tijdgenoten van Grieg, de muziek, tijdsbeelden, hoe zag de stamboom eruit en nog veel meer. De presentatie was niet alleen boeiend maar gaf ook meer inzicht in het boek van Lucinda Riley.

Klaas Bakker

Sinds april 2006 treedt Klaas Bakker op met live gespeelde licht-klassieke pianomuziek rond een bepaald thema, gecombineerd met gelijktijdig vertoonde filmbeelden, door hemzelf opgenomen en gemonteerd, en afgewisseld met informatieve toelichtingen.

De tweede zus; Storm

Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit ze haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk 'Peer Gynt' van Edvard Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. 

  • Datum: 18 januari 2023;
  • Locatie: café Waddenzee, Westerland.

Ook dit keer mochten we een aantal gasten ontvangen.

Informatie over onze overige activiteiten zoals wandelgroep, leeskring, tuinclub, filmclub, theatergroep en de twee handwerkgroepen vindt u onder 'agenda activiteiten'.

Wilt u meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com

P.s. En hoe leuk is het als er ter illustratie, in de presentatie, een foto wordt gebruikt die komt uit de plaats waar je bent opgegroeid, Gea Klein-Hamming uit Hauwert.