Kinderboekenweek

Vrouwen van Nu Wieringen ontving deze week in café Waddenzee te Westerland, Sandra Kuipers en Mireille Hovius. Beide bekend van de kinderboekenserie 'Froekje en Mies'. De zaal was goed gevuld met belangstellende vrouwen en hun verhaal was boeiend en aangenaam.

Sinds juni 2014 werken Sandra en Mireille samen aan hun schrijfcarrière. Zij ontmoette elkaar op de Henricusschool in Hippolytushoef, als leerkracht en hulpouder. Er bleek een leuke klik te zijn tussen de vrouwen en al gauw ontdekten zij dat ze dezelfde passie deelden. Afzonderlijk van elkaar droomden ze al jaren over het schrijven van een eigen boek. Gekscherend zeiden ze dan ook: “Dan hebben wij elkaar nu ontmoet om samen een boek te gaan schrijven!”

Schrijven voor kinderen

In eerste instantie dus alleen maar een goeie grap, waar ze hard om moesten lachen. Maar de drang om te schrijven won het van de grap. Het hele idee begon serieuze vormen aan te nemen. De eerste stap was om samen aan de cursus ‘Schrijven voor kinderen’ te beginnen.

En tijdens deze cursus ontstonden al de eerste ideeën voor een realistisch kinderboek. Niet lang daarna was het eerste hoofdstuk een feit. “Het schrijven van eigen werk voelde zo goed en gaf zoveel energie! Dat blijkt wel uit het gegeven dat de cursus halverwege wat stagneerde en de ontwikkeling van ons boek in een stroomversnelling kwam”, vertelden de vrouwen.

Rode loper

Sandra en Mireille krijgen regelmatig de vraag of ze het moeilijk vinden om samen een boek te schrijven. Over het antwoord hoeven zij niet lang na te denken: "Nee, het is juist onze kracht'. Het tweetal vult elkaar aan, inspireren elkaar en beleven vooral ook heel veel plezier aan het schrijven met z’n tweeën.

"Wie zegt dat schrijven een eenzaam vak is, heeft dat in ons geval helemaal mis. Eens per week komen we samen om de lijnen uit te zetten en de knelpuntjes te bespreken. Onze schrijfstijl en onze ideeën zijn nagenoeg identiek. Hierdoor ontstaan er tijdens het schrijfproces ook geen irritaties of meningsverschillen. Zal ons eerste gevecht dan misschien op de rode loper gaan plaatsvinden? Want wie mag er voorop? Niks hoor! Niks gevecht. Wij lopen er het liefst niet overheen. Laat ons maar lekker doorschrijven!”, vertellen Kuipers en Hovius.

Nieuw boek

De boeken zijn verkrijgbaar bij gerenommeerde boekhandels en ook bij de bibliotheken te leen. Ondertussen zijn er ook e-books en luisterboeken. Het vijfde boek komt begin mei uit.

===

Informatie over onze overige activiteiten zoals wandelgroep, leeskring, tuinclub, filmclub, theatergroep en de twee handwerkgroepen vindt u onder onze 'agenda activiteiten'.

Wilt u meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com