De Kinderwet, auteur Ian McEwan

De eerste bijeenkomst, van het nieuwe seizoen, van onze Leeskring was op 27 september jl. Het boek dat is besproken: De Kinderwet, auteur Ian McEwan. Het boek is door de leden wisselend ontvangen.

Rechter Fiona Maye wordt alom geprezen om haar ethische en weloverwogen uitspraken. Wanneer haar echtgenoot haar verlaat na een ruzie over een mogelijk open huwelijk, stort ze zich op haar werk.

Ze richt zich op een ingewikkelde zaak van een doodzieke 17-jarige jongen die, samen met zijn ouders, een noodzakelijke bloedtransfusie weigert omdat het in strijd is met zijn geloof als Jehova's getuige.

Besluit Fiona dat de jongen te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of weegt het recht op vrije wil toch zwaarder? Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen.

Schrijver Ian McEwan

Ian McEwan (1948) is een Engelse roman- en scenarioschrijver. Hij staat sinds 2008 op de lijst van 50 beste Britse schrijvers sinds 1945. McEwan begon zijn carriere met het schrijven van korte Gothic verhalen.

Hij werd in 1975 in één klap wereldberoemd met zijn verhalenbundel De laatste dag van de zomer. Zijn romans en verhalen zijn inmiddels in meer dan dertig landen verschenen.

Het vroegere werk van McEwan is voornamelijk sinister en de duistere kant van de mens was vaak het onderwerp van zijn boeken. Met The Child in Time kwam daar verandering is. In november 2002 hield Ian McEwan de 20e Van der Leeuw-lezing in de Martinikerk te Groningen.

Wil je lid worden van onze Leeskring? Neem dan contact op via: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com