Borduurgroep en Vrijwerk borduren

Datum: 
maandag 7 november 2022 13:30
maandag 14 november 2022 13:30
Locatie: 
Wisselend
Beschrijving: 

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest bij zowel jong als oudere generaties vrouwen en mannen.

Vrouwen van Nu Wieringen heeft zowel een handwerk- als borduurgroep. Je kunt zowel met naald en draad aan het werk als met de haakpen en breinaalden. Een ieder die wil handwerken is welkom.

Borduurgroep

Onder borduren valt alles wat met naald, draad en een ondergrond te maken heeft, het is een veelzijdige handwerktechniek waar je alle kanten mee op kan. Je kunt (leren) kruissteken borduren, Hardanger -, Reliëftechnieken, Stopwerk, het oude Tapisserie, Platsteekborduurwerk en nog veel meer.

Je leert essentiële borduursteken en hoe je ze kunt aanpassen en combineren. Ideeën en patronen zijn aanwezig.

Dit seizoen staat de Stopwerktechniek centraal, zie de afbeelding.

Vrijwerk borduren

Houd je van vrij borduren of wil je alleen borduren met één techniek borduren, dan ben je ook van harte welkom. Eenmaal in de 14 dagen komt de Borduurgroep bij elkaar. De commissie gaat het hele jaar door.

Om inspiratie op te doen bezoekt de groep vrijblijvend handwerktentoonstellingen en -markten in de eigen provincie maar ook in Drenthe, Overijssel en Friesland.

  • Locatie: wisselend op Wieringen;
  • Tijd: 13.30 - 16.00 uur;
  • Wanneer: zie de agenda.

Houd je van borduren en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com