Boerinnendag 2014

Op dinsdag 11 november zijn Eef, Klarie, Gerda, Hennie Reurink en Hennie van Spijker naar Boerinnendag geweest. 

Na de opening door mevr. Willy Beldman, voorzitster van de Agrarische commissie, kwam de eerste van de 4 sprekers die we deze dag zouden horen en zien. 

Dhr. Pieter Winter van Agro Giethoorn vertelde over de historie van zijn bedrijf en de toekomst. Zijn bedrijf is gespecialiseerd op de teelt en verwerking van aardappelen. De tweede tak op het bedrijf is vleeskuikens. Verder is in 2012  een biogasinstallatie in  gebruik genomen.

De tweede spreekster was mevr. Corrie Meijer category manager bij Jumbo supermarkten. Ze vertelde over het ontstaan van de Jumbo, hun rol in de voedselvoorziening en de toekomst van de Jumbo. 

Inmiddels was het 12 uur geworden en was het tijd voor een heerlijke lunch. Ook was er gelegenheid om een heerlijk boerderij ijsje te nuttigen. 

De derde spreekster was mevr. Patricia van Krieken, manager marketing en communicatie Stichting Promotie Kalvervlees. Zij verzorgde een presentatie van klaversector. Ze bood alle aanwezige een worstenbroodje aan met kalvervlees. 

De vierde spreker was dhr. Herman Rooze. Hij is striptekenaar van onder andere "Opa" van het blad Boerderij. Hij vertelde over het ontstaan en hoe hij het overgenomen heeft van de vorige tekenaar. Ook vertelde hij hoe de strip tot bedacht en getekend wordt.