voorstellen bestuursleden

Jan. 2023: ondersteuner bestuur.
Mijn naam is Annie Rutgers en ik heb toegezegd om (weer) iets te gaan doen voor de Vrouwen van Nu. Het zit een beetje in de genen om een bestuursfunctie te hebben, en ik vind het leuk en leerzaam. Ik zat al eerder in het bestuur, en het is altijd heel fijn om samen te werken met zeer gemotiveerde en gezellige mensen. Wij zijn onlangs verhuisd naar de Volharding, (de plek waar de kaasfabriek stond) en ik woon daar samen met mijn man Theo. Wij hebben 2 jongens, en zij hebben met hun partners respectievelijk 2 zonen en 2 dochters. Ze wonen niet in de buurt waardoor we hen niet wekelijks zien en het is dan ook heerlijk als ze weer op bezoek komen.
Mijn hobby is digitale fotoboeken maken en heb al vele familieleden en vrienden verrast met veel foto’s van heden en verleden. Verder houd ik erg van koken en bakken en misschien hebben jullie dat ook wel gezien toen ik een jaar lang recepten mocht beoordelen die in de magazines stonden van de Coöp, de Plus enz. Bloemschikken en puzzels oplossen doe ik ook graag.
Vroeger naaide ik al mijn kleren zelf, haken en breien deed ik met veel plezier. Ik werkte als kraamverzorgende in de Achterhoek en zelfs soms ver daar buiten. Daarna heb ik nog enkele jaren in het ziekenhuis in Winterswijk gewerkt.
Als actief lid van de Protestantse Gemeente Varsseveld doe ik af en toe bezoekwerk bij gemeenteleden. Dus het woord vervelen ken ik niet.
Tot ziens, Annie Rutgers.

Jan. 2023, nieuwe penningmeester:  
Ik ben Ans Heerink-Cornelissen, 64 jaar, moeder en oma van 2 dochters, 2 schoonzoons en 3 kleindochters van 6 jr, 3 jr en 8 mnd.
Het was eind augustus 2022, toen Gerrie Wisselink mij vroeg om haar taak als penningmeester over te nemen bij de Vrouwen van Nu. Poeh daar moest ik toch wel even over nadenken, ervaring met administratie heb ik genoeg. Na het overlijden van mijn man op 28 november 2021 heb ik onze bedrijven verkocht, waarvan ik altijd de administratie heb gedaan.
Toen Gerrie naar huis ging had ik al toegestemd. Ik ben, toen ik in Varsseveld ben komen wonen in 2014, door Jolanda Heusinkveld bij de Vrouwen van Nu gekomen. Door het werk heb ik niet altijd tijd voor de Vrouwen van Nu, maar handwerken doe ik graag en zal t.z.t ook graag een keer mee gaan fietsen. Ik ben dus weduwe sinds november 2021. Ik werk op dit moment bij Azora Schuylenburgh te Silvolde in de thuiszorg (ADL en de rest), heb het daar ontzettend naar mijn zin en mijn cliënten geloven niet dat ik volgend jaar al 65 jaar wordt en dat is een groot compliment vind ik.
Zo nu weten jullie al heel veel van mij, en spreek mij gerust aan voor vragen en opmerkingen. Ik hoop dat ik de taak van Gerrie Wisselink met net zoveel passie als haar kan gaan doen.
Tot ziens, Ans Heerink-Cornelissen.

 

2022 Aleid te Grotenhuis-Hartemink.
Ik ben 64 jaar en inmiddels gepensioneerd. Ik heb meer dan 25 jaar bij de Nederlandse Spoorwegen gewerkt als hoofd-conducteur. Naast het werk ben ik al meer dan 25 jaar met textiel kunst met name artquilts bezig. Het naaien heb ik geleerd van mijn moeder.  Later heb ik de opleiding tot coupeuse afgerond en ben ik kleding op maat gaan naaien en ontwerpen voor een winkel. Toen ik full time bij de NS kwam ben ik daarmee gestopt. Het maken van artquilts zal ik wel blijven doen tot het niet meer kan. Evenals kleding maken voor mijn kleinkinderen.

2021 Gonny ten Brinke
Ik ben gevraagd om plaats te nemen in het bestuur, dat lijkt me wel een uitdaging maar ik ga ervoor. Ik wil me even voorstellen. Mijn naam is Gonny ten Brinke. Getrouwd met Jan en we hebben een zoon Mathijs. We wonen al 37 jaar in Varsseveld. Ik werk nog met veel plezier een paar dagen in de week bij Azora. Mijn hobby’s zijn: handwerken, knutselen, bloemschikken, wandelen. Ik ben 5 jaar lid van Vrouwen van Nu en zit bij de handwerkclub met een aantal gezellige dames. Ook dit gaat nu even niet door. Ik hoop jullie zeker nog te ontmoeten de komende tijd. 
Groeten en blijf gezond, Gonny ten Brinke

2020, Yvonne Kuipers.
In juni 2019 werd ik benaderd door Hannie of ik interesse had om haar taken,  “Afgevaardigde Ringbestuur en Voorbereider uitnodigingen”,  binnen het bestuur over te nemen. Zij heeft dit 6 jaar met veel enthousiasme gedaan en na een fijn gesprek bracht ze haar enthousiasme op mij over, waarna ik me kandidaat heb gesteld. Sinds 2017 ben ik lid van VvN en ik ervaar hier een warme sfeer en een betrokkenheid bij elkaar. Avonden met leuke, ontspannen en ook leerzame thema’s en naast de avonden ook de activiteiten, zoals b.v. de POD-dagen, echt een aanrader voor éénieder, de modeshow, de handwerkcursus en de handwerk-tentoonstelling in Vorden. Super wat vrouwen kunnen maken! Genoeg te doen en te beleven dus.
Iets over mijzelf: ik ben geboren en getogen in Hengelo (Ov). In 1984 ben ik in Varsseveld komen wonen en werken. Hier heb ik mijn man, Joop Schuurman, leren kennen. Samen hebben we  5 jaar in Lichtenvoorde gewoond, om daarna weer terug te keren naar het dorp Varsseveld, met onze 2 kinderen, een zoon en een dochter. Inmiddels zijn ze volwassen en hebben we er een fijne schoondochter en –zoon bijgekregen. Mijn hobby’s zijn oa koken, wandelen, zingen in het koor Eigen Wies, handwerken, lezen, puzzelen. Ook werk ik nog, met plezier, parttime in de thuiszorg. 
Hannie’s vraag kwam op een goed moment, ik heb echt zin en ook tijd om er iets nieuws bij te doen. 
Terugkomend op mijn kandidaatstelling.., nu ben ik dus een bestuurslid van Vrouwen van Nu.  Ik dank jullie voor het vertrouwen en ik zal me positief inzetten in deze nieuwe functie binnen het bestuur.
Hartelijke groet, Yvonne Kuipers

2019 Wilma Breuker.
Er werd mij gevraagd om het bestuur te komen versterken, als secretaresse. Dat lijkt mij een mooie uitdaging.
Ik ben geboren en getogen in Winterswijk, maar ik woon al ruim 38 jaar met veel plezier in Varsseveld. Ik ben getrouwd met Harry, die ook uit Winterswijk komt. We hebben een dochter en schoonzoon en een zoon met vriendin en 2 mooie kleindochters. Ik heb lang in de zorg gewerkt. Daar ben ik 2 jaar geleden mee gestopt om gezondheidsredenen.
Ik vind de avonden die worden georganiseerd door Vrouwen van Nu altijd leuk, informatie, gezellig en je leert er vaak ook nog wat van. Daarnaast zijn er de diverse clubs, waar voor iedereen wel iets bij zit. 
Ik heb meerdere vormen van vrijwilligerswerk gedaan. Schoolbestuur, VVV, collecte opgezet, patiëntenvereniging.  Ik vind het belangrijk om nuttig bezig te zijn en nu ik geen betaalde baan meer heb, is dit een mooi moment om in het bestuur van Vrouwen van Nu te gaan. Ik ga mijn best doen om een goede opvolgster van Ans te worden. Tot ziens op één van de volgende bijeenkomsten.
Groetjes Wilma Breuker.

2017 Gerrie Wisselink.
Wij kwamen tot de ontdekking dat ik vorig jaar geen stukje in het boekje had geschreven, dus dan nu nog maar. Ik ben geboren op de Heelweg, en woon nu samen met Bertus randje Heelweg -Varsseveld , ik heb een dochter, schoonzoon , zoon en twee kleinzonen. In 1997 ben ik met mijn schoonmoeder meegegaan naar de Plattelandsvrouwen. Ze zei dat dat echt iets voor mij zou zijn. Nu, dat had ze goed gedacht, het bevalt me er prima! Ik heb (tot het overlijden van mijn man) in de wagenbouwgroep gezeten, wat heel leuk was, ik heb met veel plezier toneel gespeeld, en gezongen in het koortje. En dan nu sinds vorig jaar in het bestuur, eerst als algemeen lid, en nu als penningmeester, opvolger van Annie. Ik hoop dat het mij net zo goed afgaat als haar.
Tot ziens, Gerrie Wisselink

2018 Lucie Hoogland.
Er werd mij gevraagd om als 2e voorzitter het bestuur te komen versterken. Dat gaf mij wat bedenkingen, maar na een nachtje slapen dacht ik: leuke club mensen…doen! Dit ben ik: Sinds ruim 2 jaar woonachtig in Varsseveld, de mooie Achterhoek, minstens zo mooi als Drenthe waar ik 45 jaar heb gewoond en onze 2 kinderen zijn geboren. Mijn man en ik hebben daar een aantal benzinestations gehad. Nadat hij in 2008 overleed ben ik daar in 2013 mee gestopt. Na een aantal jaren riep een nieuwe liefde en deed mij besluiten om in Varsseveld te komen wonen, een groot besluit maar een zeer goede. De tijd die ik nu heb geniet ik van kegelen, sportschool, fietsen, tuinieren en mijn vrijwilligerswerk bij het hospice in Doetinchem. Ben er van overtuigd dat ik ook plezier zal beleven aan deze bestuursfunctie.
Graag tot ziens op de ledenvergaderingen of elders, Lucy Hoogland

2018 Ineke van der Laan.
Ook ik ben gevraagd voor het bestuur, als algemeen bestuurslid en dat lijkt mij een mooie uitdaging.
Ik ben geboren en getogen in Varsseveld, ben getrouwd en heb twee zoons.
Waarom Vrouwen van  Nu?
Om te beginnen natuurlijk de avonden: ontspannend of informatief maar altijd gezellig! Daarnaast zijn er dankzij de inzet van heel veel mensen in diverse commissies en clubs activiteiten voor elk wat wils. Ik ga met veel plezier naar de handwerkclub en bij de wagenbouw is het altijd leuk.
Maar ook heel belangrijk: Je voelt je welkom bij de vereniging.  Men heeft aandacht voor elkaar en is betrokken bij elkaar. Dat voelt als een warme deken.
Ik ga proberen mijn voorgangster zo goed mogelijk op te volgen.
Tot ziens, Ineke van der Laan