Tuinharten

Contactpersoon voor de tuinclub: Sarie H.-L.
De leden van de afdeling vinden haar e-mail adres en telefoonnummer op de ledenlijst op het besloten ledendeel van de website.

Wist je dat iedere maand een bloem als symbool heeft?

Bloemengroep 'de Sneeuwklokjes' is 'de trekker' van de tuinclub. Samen met alle andere bloemengroepjes vormen zij tuinclub 't Hartgespan.

De Sneeuwklokjes organiseren in januari een nieuwjaarsreceptie. Daar wordt teruggekeken op het voorgaande jaar. En er worden plannen gesmeed voor het volgende jaar. Elk groepje organiseert in een toegewezen maand een activiteit. Dit kan bijvoorbeeld zijn een excursie, bezoek aan een tuin  een workshop bloemschikken of een ander origineel idee.

​Niet-tuinclubleden mogen in een kalenderjaar maximaal tweemaal 'meelopen' met een uitstap en betalen daarvoor dan individueel € 5,00 extra. Na de tweede maal kunnen ze beslissen of ze al dan niet lid willen zijn van de tuinclub.

De naam 't Hartgespan is gekozen omdat de leden van de tuinclub hart voor de tuin en voor de club hebben. 

Wat is Hartgespan?
Het is een sterk geurende, vaste plant, die behoort tot de lipbloemenfamilie. De botanische naam Leonorus Cardiaca betekent in het Oudgrieks 'leeuwenstaart', wat op de vorm van de bladeren slaat. De bladeren kunnen worden gebruikt voor het kruiden van erwten-linzensoep. Vroeger werd de plant ook gebruikt bij het bereiden van bier.

Extra informatie