Jaarvergadering .

Op 17 januari hadden we de jaarvergadering  met aansluitend een schitterende presentatie over bijenhouden van imkerij het Poontje.

39 leden waren aanwezig in het Stropievat.

Uiteraard stonden we eerst stil bij het overlijden van mevrouw Kieboom afgelopen jaar.

De notulen van de vorige jaarvergadering, het nieuwe jaarverslag, het financiële overzicht en de begroting 2023 konden snel afgehandeld worden.

Daarna was het tijd om de contactpersonen van de interesseclubs en anderen die zich extra inzetten voor de vereniging in het zonnetje te zetten. Fijn dat Linette Vael zich tijdens de vergadering aanmeldde om de werkzaamheden van de ledenadministratie op zich te nemen!

En er was de verkiezing voor ons nieuw bestuurslid Riet van de Langkruis. Wat zijn we blij dat zoveel leden zich in willen zetten voor onze vereniging.

We namen afscheid van Margreet als voorzitter. @ Margreet, dank voor je kennis  en kunde, je wist binnen het vrij ‘onervaren’ bestuur altijd precies waar we op moesten letten!

Na de pauze was er de presentatie over bijen van imkerij het Poontje. We leerden o.a. hoe ingenieus het bijenvolk samenwerkt  en wat we zelf kunnen helpen om de bijenstand te op peil te houden ( geen gif gebruiken, inheemse planten in de tuin zetten). Het was fantastisch ook  het geluid van een zwerm bijen die uit de kast vliegt en een nieuwe plek gaat zoeken  te horen.

De meegebrachte honing en andere producten vonden na afloop gretig aftrek. Kortom een heel geslaagde bijeenkomst in het nieuwe jaar.