Cultuur uitje Hulst.

Met 24 leden zijn we naar Hulst geweest voor een bezoek aan het museum en de fototentoonstelling World Press Photo.

 

De ene groep heeft een eerst rondleiding gekregen in het museum en de andere groep heeft met een gids de World Press Photo bezocht.

 

Het museum in Hulst is gevestigd in s’-Landhuis. Wat gebouwd is als bestuurszetel voor de magistraat (burgemeester en wethouders) van het Hulster Ambacht. Het historisch gebouw is nu omgetoverd tot een stijlvol modern museum, met behoud van authentieke elementen. De 10 zalen tonen een geheel nieuwe verhaallijn over de ontwikkeling van de stad Hulst en de streek. Onze gids Hanneke, heeft ons met veel trots en enthousiasme rondgeleid en ons de topstukken van het museum laten zien.

Waardoor ze onze belangstelling heeft opgewekt om het museum nogmaals te bezoeken maar dan met een audiotour.

 

De tentoonstelling van de World Press Photo is gevestigd in HulstArt en laat het wereldnieuws zien van 2021 in foto’s. Deze foto’s uit verschillende werelddelen zijn soms behoorlijk indrukwekkend. Onze gids heeft een aantal foto’s voor ons uitgelicht. Verder waren we vrij om de foto’s met bijbehorende toelichting te bekijken.

 

Na afloop zijn we naar het restaurant De Stadstuyn gegaan, waar we in dit sfeervolle monumentale herenhuis, onder het genot van een kopje koffie/thee, met wat lekkers, gezellig konden na en bijpraten.