
Recepten van leden voor leden
Recept 1
DADELKOEK zonder oven: 'Een lekkernijtje'
* 50 gr. Walnoten grof gehakt
* 250 gr. Dadels zonder pit in stukjes (verse dadels zijn
een aanrader)
* 1 eetl. Honing
* 100 gr. Bastognekoek = 8 stuks breken ( fijnmaken)
* 125 gr. (Room)boter smelten en vervolgens alle ingrediënten toevoegen
* 3 minuten roeren
Het bovenstaand mengsel storten In een (vierkante) schaal bekleed met bakpapier, met een lepel aandrukken.
Bestrooien met kokos, kan ook op later moment.
Afkoelen. In kleine brokjes (een soort bonbon) in een papieren vormpje serveren.
-------------
Recept 2
GEVULDE COURGETTESOEP met een Mediterrane Twist (Voor 4 kommen.)
Bereidingstijd 20-25 minuten
* 2 courgettes
* 1 ui
* 1 blik kikkererwten van 400 gr.= ong.265 gr. uitlekgewicht
* 2 eetl. olijfolie
* 600 ml. (kruiden) bouillon
* 2 gedroogde tomaatjes
* 20 gr. feta
Bereidingswijze.
Courgette & ui in kleine blokjes snijden, verwarm de olijfolie in een pan en bak de ui kort aan (niet bruin laten worden)
Voeg dan de bouillon en de helft van de kikkererwten + courgette toe.
Laat alles 10/15 min. rustig pruttelen totdat de courgette zacht is.
Maak dan hiervan, met de staafmixer, een gladde romige soep.
Voeg als laatste de rest van de kikkererwten toe zodat deze ook warm worden.(Indien de soep te dik is, voeg dan wat water of bouillon toe)
⛳️Verdeel de soep over de kommen en maak het af met de verbrokkelde feta & stukjes zongedroogde tomaat.
EET SMAKELIJK
-------------
Recept 3
Recept griesmeelpudding met abrikozenmousse.
Benodigdheden :
* 200 gram gedroogde abrikozen
* 1 sinaasappel
* 1 dl. witte wijn
* 1 liter melk
* 90 gram griesmeel
* 75 gram suiker
* 2 eieren
Abrikozen weken en koken sinaasappelsap.
Melk aan de kook brengen, griesmeel erin strooien en stukjes sinaasappelschil toevoegen.
20 minuten koken en helft suiker door de vla roeren.
Rest suiker en eieren schuimig kloppen en door de vla spatelen. Pureer de abrikozen.
Toefje slagroom erop. En smullen maar.
-------------
Recept 4
Gebakken bloemkool:
Snij plakken bloemkool van ong. 1 cm.
Beetje olie in een koekenpan heet laten worden.
Bloemkool er in met een theelepel kerriepoeder.
Voeg zout naar smaak toe.
Even laten bakken,
Kopje water erbij, deksel op de pan en na ong 10 á 15 minuten is de bloemkool gaar.
Lekker met (evt vegetarische) gehaktbal gekruid met een beetje kerrie.
-------------
Recept 5
TOMATENSAMBAL(1 potje, desgewenst ingrediënten vermenigvuldigen)
* 2 spaanse pepers, gesnipperd,
* 4 of 5 grote tomaten, ontveld en in stukken gesneden,
* 1/2 nootmuskaat, geraspt of vergelijkbare
hoeveelheid,
* 1/4 kopje azijn,
* 2 eetlepels ui, gesneden,
* knoflook, geperst of gehakt, naar smaak,
* enkele lepels donkerbruine basterdsuiker,
* peper en zout.
Pepers, uien en knoflook bruin bakken in boter of vloeibaar bakmiddel.
De rest toevoegen en ongeveer 20 minuten koken tot het eruit ziet als marmelade.
In schone pot(ten) erg lang houdbaar.
Lekker bij warme maaltijd of borrelhappen als kaas en worst.
-------------
Recept 6
Recept kaasfondue:
* 2 zakjes geraspte oude kaas
* 1 zakje geraspte jonge kaas
* 1 rode paprika
* 2 uien
* 1 blikje gepelde tomaten
* Eventueel scheutje witte wijn
Uien en paprika snipperen en fruiten
Gepelde tomaten in stukjes toevoegen
Daarna de kaas toevoegen.
Eten met stokbrood en een salade
Eet smakelijk!