lezing

9 mei kwam Peter van Breemen een lezing geven over zijn bijna vijftig jarige zoektocht naar zijn vader.  Hij heeft hier een prachtig, goed leesbaar boek over geschreven.
Het was voor hem heel belangrijk om te weten wie zijn vader was. In zijn jeugd werd hij anders behandeld dan zijn stiefzus en broers en zijn moeder gaf regelmatig aan dat hij er niet had moeten zijn.                                                                                                                                                                                        Zijn moeder wilde lange tijd de vraag naar zijn vader niet beantwoorden, maar gaf uiteindelijk toch een naam.                                                                                                                                                           Met televisieprogramma DNA Onbekend kwam hij erachter dat deze man geen match was, maar              zijn moeder bleef zijn vragen negeren.                                                                                                             Na een jarenlange zoektocht, o.a. met nogmaals een DNA test bij het programma DNA onbekend         ( ook weer negatief),  vond hij d.m.v. een DNA test van MyHeritage, via Australië, Amerika en Schotland een aanknopingspunt dichterbij huis.  Deze keer bleek het inderdaad zijn vader te zijn.    Contact met zijn stiefbroer en –zussen is er niet meer, zijn ‘nieuwe’ familie heeft hem wel in hun hart gesloten en zien vele kenmerken van hun vader in hem.

In zijn boek staat een toegankelijke handleiding voor iedereen die zelf aan de slag wil met DNA-sites en stamboomonderzoek.