diverse wandelingen

31 oktober 2022
Vandaag heerlijk gewandeld vanaf Noord naar de Dam. daar zijn we de tentoonstelling van Koningin Juliana gaan bekijken. Was zeer de moeite waard, we hebben er allemaal van genoten. Daarna koffie gedronken en toen liep de groep uiteen. Bijenkorf of met de metro en de andere gingen weer met volle moed wandelen richting Noord. Was een gezellige dag

De foto's zijn te zien door onderstaande link te openen
https://photos.app.goo.gl/xycKqC2DCPB78iow6

28 november 2022
Vandaag gewandeld naar Museum Ons' Lieve Heer op Solder. Was weer fantastisch om doorheen te lopen. Daarna nog een kop koffie gedronken. De ene helft ging met de metro naar huis en de stoere dames zijn weer gaan lopen naar huis.

De foto's zijn te zien door onderstaande link te openen
https://photos.app.goo.gl/r6Rjbqtfd8UwBf4z8

2 januari 2023
Vandaag naar het westerpark gewandeld. We zijn naar The Fabrique des Lumières geweest wat ontzettend mooi was, Daarna hebben we een heerlijke high tea gehad in de Bakkerswinkel Westerpark. Het was daar ontzettend druk, maar wij mochten naar boven en we zaten daar als een stel vorsten aan een tafel met zachte muziek te genieten. We zijn wel met openbaar vervoer naar huis gegaan want het regende. Al met al een hele leuke opening van een jaar wandelplezier.

De foto's zijn te zien door onderstaande link te openen
https://photos.app.goo.gl/dSeqUf8dCyi4GgKX7

13 februari 2023
Vandaag naar het NDSM terrein gewandeld. Daar hebben wij het piratenschip Veronica van binnen en van buiten bekeken. Veel nostalgie bij ons en daarom ook zo leuk. Een gezellige dag.

De foto's zijn te zien door onderstaande link te openen
https://photos.app.goo.gl/FXxYUDc9bdms4p7a9

27 maart 2023
Vandaag gewandeld naar het Westergasterrein. We hebben de Fabrique des Lumières bezocht en Dali bekeken. Dalí was fan van Gaudí en niet voor niks is het een van de beroemdste architecten die ooit geleefd heeft. Parc Güel, Casa Batlló, Casa Milà en de Sagrada Família: allemaal legendarisch. Maar wat maakt het zo bijzonder? De golvende gevels in ieder geval, maar ook de kleuren van het glas en keramiek, de grote pilaren en organische motieven. Onder begeleiding van muzie van Pink Floyd, helemaal geweldig.
Een gezellige dag.

De foto's zijn te zien door onderstaande link te openen

https://photos.app.goo.gl/joJJ65vXw5c44oe7A

24 februari 2023

Het Hembrugterrein is een gebied tussen Amsterdam en Zaandam. De naam HEMbrug verwijst naar de vroegere spoorbrug over het Noordzeekanaal tussen Zaandam en Amsterdam. HEM is de historische naam voor buitendijks land.

Op het mysterieuze terrein, achter hoge hekken en strenge beveiliging, produceerde de Artillerie Inrichtingen vanaf 1895 vuurwapensartillerie en munitie voor het Nederlandse leger.

Het Hembrugterrein kent een bewogen geschiedenis. Van werkplek voor 8500 mensen na het uitbreken van de eerste wereldoorlog tot de bezetting en bijna vernietiging tijdens de tweede. Met behulp van het Marshallplan werd de productie weer gestart.

In 2003 sloot het bedrijf definitief de deuren. De natuur nam het verlaten gebied over en de gebouwen raakte in verval. Met uitzondering van een aantal creatieve ondernemers die er een tijdelijke plek hadden gevonden, was het terrein jarenlang afgesloten van de buitenwereld.

Het Rijksvastgoedbedrijf, eigenaar van het terrein, tekende vervolgens in 2012 een samenwerkingsovereenkomst met de Provincie Noord-Holland en de gemeente Zaanstad. Het doel was het terrein nieuw leven in te blazen als bedrijventerrein voor creatieve ondernemers.  

 In 2014 ging voor het eerst in de geschiedenis de hekken opengingen voor het publiek. Verschillende ondernemers werken inmiddels in de gerenoveerde, industriële gebouwen en er vinden verschillende evenementen en festivals plaats. Het terrein doet inmiddels ook dienst als een stadpark.

De foto's zijn te zien door onderstaande link te openen

https://photos.app.goo.gl/GTaHZgcbrgSqmKjQ8