Van de voorzitter

Het is prachtig weer en met het eerste boek van de leeskring op mijn schoot, zit ik te denken aan het afgelopen seizoen. Voor het eerst sinds 2 jaar hebben we het hele programma af kunnen werken. Wat heerlijk dat de corona verleden tijd is. En wat een opkomst! De zaal zat iedere keer vol, iets waar we als bestuur vreselijk van genoten hebben, en mede daardoor zijn we weer met plezier aan de slag gegaan met het voorbereiden van het nieuwe seizoen. Het programma is klaar en er is voor ieder wat wils.

Het jaarthema is hetzelfde gebleven, de kunst van bewegen. Een thema waar we alle kanten mee op kunnen. En daar hoort bij dat je flexibel moet kunnen bewegen binnen je afdeling. We hebben besloten om de commissie cultuur en de agrarische commissie te schrappen. Misschien werkt het beter om spontaan iets te organiseren over zaken die op dat moment spelen of wat we leuk vinden. Een verandering in structuur waar het landelijk bureau ook naar zit te kijken. Je moet meegaan met de tijd en omgaan met de mogelijkheden die zich aanbieden.
Heeft u een leuk of leerzaam idee, op wat voor gebied dan ook, dan kan daar ruimte voor gemaakt worden. Ik denk dan aan de structuur van het ééndagsbestuur.

Zoek een paar leden erbij, informeer het bestuur, en we hebben weer een leuk uitje en een prachtige middag/avond. Als we zorgen dat ons brein en lichaam in beweging blijven, dan komen we met elkaar tot mooie dingen!

Het bewegen zit ook in ons programma, in allerlei vormen. Hoe bewegen vrouwen zich in Noord Korea, net zo vrij als wij? Hoe gaat het in andere culturen en wat kunnen we van elkaar leren?

Het echte bewegen gaan we doen op de jaarvergadering, niet alleen met lichaam maar ook met de geest. Wordt een hele leuke avond, sportkleding niet nodig.

En net als afgelopen jaar hoeft het seizoen na de laatste afdelingsavond in april nog niet voorbij te zijn. We zijn nog een paar keer op stap geweest, zelfs nog in juni. Dit is goed bevallen en gaan we dit jaar zeker weer proberen. Een tuin bekijken of een wandeling is gauw gepland.

Het bestuur verheugt zich weer op een geweldig mooi seizoen en

we hopen dat de zaal weer vol zit met enthousiaste leden. We zien u graag tegemoet.

Namens het bestuur,

Dora Jensma, voorzitter