Annemarie van Gaal verslag ‘Zelfredzaamheid van vrouwen’

Lezing Annemarie van Gaal – Organisatie Commissie Cultuur

Op 15 september 2015 werd, met ondersteuning van het provinciaal bestuur, een lezing georganiseerd rond het thema ‘Zelfredzaamheid van vrouwen’. Spreker was Annemarie van Gaal, bekend van o.a. Divorce Hotel, Dubbeltje op z’n kant en artikelen in weekblad Margriet. In juli 2015 werd zij benoemd in de Raad van Toezicht van de Autoriteit Financiële Markten.

Annemarie van Gaal kon boeiend vertellen over haar leven, van bijstandsmoeder tot succesvolle zakenvrouw. Zij moest zich al jong weten te redden als alleenstaande moeder, die niet van plan was haar hand op te houden. In Rusland wist zij zich op te werken van werknemer bij VNU tot succesvol onderneemster.

Zij vertelde onderhoudend over haar medewerking aan verschillende Tv-programma’s en de oplossingen die zij de deelnemers bood.

Zij hield de vrouwen in de zaal voor, dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun leven en zij behandelde allerlei financiële zaken waar vrouwen mee te maken kunnen krijgen door bijvoorbeeld het wegvallen van hun partner of door een scheiding. De vele vragen uit de zaal over o.a. pensioenen en hypotheken werden op een adequate manier beantwoord.