vrouwen van nu oudewater

Oudewaternaren voelen zich een echte toerist in hun prachtig oud stadje en genieten van de mooie wandelpaden, fietsroutes en vaarwegen in en om Oudewater.
Onze historische stadkern ligt midden in een weids groen buitengebied en die combinatie is erg aantrekkelijk om in te recreëren.

Het inwonerstal steeg van 3.750 net na de Tweede Wereldoorlog naar 10.201 inwoners op (31 mei 2018). De kern Hekendorp, Papekop en Snelrewaard hoort ook bij Oudewater.
De kern Oudewater is een compact, dynamisch stadje met vele monumenten in haar historische centrum.

Landbouw en veeteelt zijn in het buitengebied de belangrijkste economische factoren.

Oudewater is van oudsher bekend om zijn Heksenwaag, zijn touwindustrie en zijn ooievaarsnest op het stadhuis. De monumentale binnenstad is tot beschermd stadsgezicht verklaard. Het oudste monument is de Grote of St. Michaëlskerk, gebouwd rond 1300. Deze kerk heeft een voor deze streek unieke toren voorzien van een zadeldak met "wolfseinden".

Onze vereniging telt 45 leden.

We organiseren iedere maand een leuke, interessante avond voor onze leden. Niet leden zijn ook van harte welkom om eens kennis te maken met onze vereniging. Buiten onze ledenavonden verzorgen wij ook leuke workshop en uitstapjes.

Onze vereniging telt veel vrijwilligers die wij de gelegenheid geven om mee te denken en te doen, om de leukste vereniging van Oudewater te zijn.