Vrouwen van Nu in Oldambt quilten voor SamenLoop voor Hoop

Vrouwen van Nu in Oldambt quilten voor SamenLoop voor Hoop

Op 2 en 3 juni 2018 vindt bij de Wilgenborg in Blauwestad (gemeente Oldambt) de SamenLoop voor Hoop plaats. Dit is een 24-uurs wandelestafette om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek.

Met zo’n mooi evenement in aantocht, was de quiltgroep van de Vrouwen van Nu in Oldambt het er snel over eens: er moest een quilt komen die zoveel mogelijk geld voor het goede doel zou opbrengen.

Na het kiezen van patroon, formaat en stoffen toog een 6-tal dames een aantal maanden geleden enthousiast aan het werk. Het resultaat: een mooie quilt in paarse en roze tinten, passend bij het logo van SamenLoop.

Liesbeth Jansen (voorzitter van SamenLoop voor Hoop) en Han de Grooth (voorzitter Stichting RTV gemeente Oldambt) hadden de primeur van het kopen van de eerste loten.

Tijdens de tentoonstelling van creatieve uitingen in de Fraeylemaborg te Slochteren op 4 en 5 april jl. was de quilt voor een groot publiek te bewonderen. Daar werden dan ook veel loten verkocht.

Inmiddels heeft de quilt al een hele ‘reis’ afgelegd; niet alleen langs afdelingen van Vrouwen van Nu (Oostwold, Scheemda, Nieuw Scheemda, Nieuwolda, Winschoten en Nieuw Beerta), maar ook langs het CDA afdeling Oldambt, het provinciaal bestuur van de Katholieke Bond voor Ouderen en Odd Fellowsloge Rosa Canina). Met nog een aantal bijeenkomsten in het vooruitzicht is de ‘drukpers’ voor de loten inmiddels opnieuw aan het werk gezet.

De trekking van het winnende lot vindt, in aanwezigheid van de pers, plaats op zondag 3 juni a.s. bij de Wilgenborg in Blauwestad. Die eer is aan Liesbeth Jansen, aan wie de quiltgroep dan een prachtig bedrag hoopt te overhandigen. De uitslag zal worden gepubliceerd op de verschillende websites van Vrouwen van Nu en de website van SamenLoop voor Hoop.