Villa Joep

Als je dit hoort denk je gelijk aan iets vrolijks, een villa is een mooi huis, en Joep is een vrolijke naam. In dit geval is het dubbel, de meeste mensen weten dat inmiddels. Stichting Villa Joep is de stichting die fondsen werft om de strijd aan te gaan met neuroblastoom, een vorm van kinderkanker. Een afschuwelijke ziekte, die vooral jonge kinderen treft, en die heel vaak niet goed afloopt, soms gelukkig ook wel! De ouders van Joep, een kindje dat door deze ziekte getroffen werd hebben deze stichting in 2002 in het leven geroepen. De familie Schippers heeft ook  heel wat voetstappen liggen in het Prinses Maxima centrum in Utrecht. Helaas mocht het voor Florian Schippers niet goed aflopen.

Na een tijdje is Jeroen Schippers toch weer heel actief bezig gegaan met het werven van fondsen en is nauw betrokken bij deze Stichting. Ook is hij nog regelmatig in Utrecht te vinden om gesprekken te voeren met ouders die midden in dit proces zitten.  Een bijzonder waardevolle taak.

De Handwerkgroep van de Vrouwen van NU Odoorn, onder leiding van Dinie Wilting bood Jeroen een cheque aan van € 1570,-- bestemd voor Villa Joep. Dit hebben we met allemaal vrijwilligers bij elkaar verdiend met handwerkstukken die we in de loop der jaren verkocht hebben, vaak zelfs in een kraam bij COOP supermarkt  in Odoorn. Er wordt ieder jaar een ander goed doel gekozen en dit jaar is dat Villa Joep.
Fijn dat we als vrouwen een steentje kunnen bijdragen in het onderzoek naar genezing van deze vreselijke ziekte.

Riety Beuker.