Leeskring 2021-2022

Leeskring

De volgende boeken worden gelezen:

Wij zijn licht | Gerda Blees
Het vertelt op zeer originele wijze het verhaal van een woongroep die besloot te stoppen met eten. Gebaseerd op waargebeurde feiten. 
 

Hamnet | Maggie O’Farrell
Het is het verhaal van een zoon van een handschoenenmaker die zijn hart volgt en zijn vaders regels aan zijn laars lapt, het verhaal van de vrouw voor wie hij valt, en hun familie. Een verhaal over moed, verdriet en liefde. 

Omstandigheden | Koos van Zomeren
De ex-boekhandelaar Ronald Walraven verkend zijn verleden, heden en toekomst. Een roman over vaderschap, teloorgang, ouder worden en de dood. Dat klinkt treurig, maar dat is het niet. Het is een meanderende roman, waarin de hoofdpersoon door zijn geliefde Alpen zwerft, eindeloos zijn wandelkaarten bestudeert, een hond met een zwak hart onder zijn hoede neemt en met humor ratelt over ouder worden.

Het leven speelt met mij | David Grossman
Een waargebeurd verhaal van Eva Panic Nahir, een joodse vrouw, geboren in Kroatië.  Zonder Grossman te kennen nam zij contact met hem op en vertelde hem haar verhaal. Het boek gaat over een joodse moeder in Kroatië die haar dochter achterlaat om haar Servische man, haar grote liefde, die in de Joegoslavische oorlog verdwenen is, te zoeken. Het gaat erover hoe moeder en dochter en inmiddels ook een kleindochter, elkaar weer vinden en vrede sluiten.  

 

De kosten zijn ongeveer € 40,00. Hiervoor krijgt u documentatie van elk boek en na afloop één van de gelezen boeken. In september worden de data en waar het plaats zal vinden in overleg bepaald. De leden gaan om de buurt de boeken bespreken.