Ledenavond met Han Evers

Gastspreker deze avond was dhr. Han Evers van Rabo Theater De Meenthe.

Hij vertelde ons het  e.e.a. over het reilen en zeilen in Rabo Theater De Meenthe , dat zwaar getroffen is door Corona. Han Evers is 54 jaar en dit jaar 22 jaar directeur.
1 mei 2000 is hij begonnen bij de Meenthe. Hij trof toen een verouderd, vergroot dorpshuis aan dat jaarlijks 15.000 theaterbezoekers en 40.000 andere bezoekers trok. Nu is de Meenthe het grootste theater van de regio met 180.000 bezoekers per jaar. 60 % van de bezoekers van de Meenthe komt niet uit Steenwijkerland.
In 2004 en 2012 is het theater verbouwd. Het is belangrijk om dicht bij de mensen te blijven en er tussen te staan om ze naar het theater te trekken. In 2016 zijn ze begonnen met volkstheater met mensen uit de eigen regio. Zo is er toen begonnen met de musical Storm over de Beulaeke dat 11.000 bezoekers trok. Ze beginnen nu ook met MOL producties (Meenthe op locatie). Zoals Mysterie Wardenier, Tolhekke openluchttheater en Johan van de Kornput (wordt geregisseerd door Lucina Bolding). Inmiddels zijn er 21 vaste medewerkers en in totaal 60 medewerkers in dienst bij De Meenthe. Het is een theater en Eventlocatie. Zo beheren ze ook ’t Veerhuys en de theekoepel. De Meenthe is een stichting met een bestuur. Ze zijn samenwerkingspartner met het Wilmink theater en Zwolse theater.
Theater is de in- en verkoop van artiesten. Dit is meestal tussen oktober en december voor september het jaar erop. Artiesten zijn nu al volgeboekt tot het eind van het jaar. Door Corona is er veel veranderd. Ook is het door Corona moeilijk om personeel te krijgen. Men kan slecht aan technici en horecapersoneel komen.

Het was een geslaagde avond.