laatste nieuws

10 januari nieuwjaars bijeenkomst met Midwinterhoorn blazen. 

Een geslaagde avond met de fam. Kuipers die ons veel vertelde over de gebruuiken en gewoontes met de Hoorns die in alle delen van de wereld worden gemaaket en gebruikt mooi als je zo over een prachtig hobby kun vertellen.

 

 

7 september

De eerste samenkomst en de start van het jaar is weer geweest. Met 20 dames zijn we naar het asielzoekers centrum in Luttelgeest geweest. Een groot complex waar 700 mensen verblijven. De één langer dan de ander 52 talen worden er gesproken. Voor de leiding niet altijd even gemakkelijk. De kinderen krijgen onderwijs en er is een peuterschool. Er zijn ook andere creative lokalen sport lokalen en computer lokalen. ook wordt er nederlandse les gegeven. ook komt er regelmtig een dokter en er is ook hulp voor de geestelijke moeilijkheden. Er staan over het terrein stenen bungalows er daar wonen 8 personen in zeker niet altijd gezinnen of fam. van elkaar dit geeft best nog wel eens spanningen. een indruwekkende middag.

 

 

19 april we hebben een prachtige avond gehad die werd verzorgd door Mien Westerdiep. Ze vertelde over het poëzie almbum door meer als honderdjaar heen. Ze is een vlotte vertelster mer veel lachen er bij. De golf beweging in het gebruik van het poëzie album. Ook in de oorlog waren er aangepaste gedichtjes, soms waren ze zo gevaarlijk dat de ouders het boekje verbrande. Een heerlijke avond gehad.

 

 

Op 17 Oktober een gezellige spelavond gehad Rummikub en foto's raden gemaakt bij uitjes in het verleden zijn gemaakt. Een poedel prijs en een hoofdprijs later ook een prijs voor iedereen een witte rood en geluks poppetje zo kon iedereen met liefde en geluk naar huis. Chocolademelk pepernoten en heerlijke hapje onze avond was zeer geslaagd.  

 

 

 

 

Vandaag 26 oktober op stap geweest met 100 vrouwen voor de TOP dag. We hebben een mooie dag gehad eerst naar kringloopwinkel de Poort in Heerenveen. Daarna naar natuur begaafplaats in Nieuwehorne.  Na de lunch in de Koningdhof zijn we naar de varkensboerderij in Echtenerbrug geweest en als slotstuk naar tuincentrum de Koning.Na een drankje een stamppot buffet in de Koningshof voldaan weer naar huis. Ideeën voor volgend jaar men houd zich aanbevolen, bij gezondheid wij zijn er volgendjaar zijn we er weer bij!

 

 

We hebben op 20 oktober een prachtige avond gehad samen met Hendrik van de Meer. Hij vertelde over een levenlang taal en muziek. We hebben gezongen en geluisterd en gekeken naar mooie gedichten en liedjes die door hem zijn geschreven of gecomponeerd.Een grote groep dames waren aanwezig een volle zaal fijn dat jullie er waren.

 

 

Hallo dames het seizoen is weer begonnen. Jammer genoeg moetsten we de eerste aktiviteit afblazen omdat er te weinig deelname was. Op de eerste afdelings avond waren Laura v.d.Weide en Jan Tolsma te gast. Zij vertelden over de folklore in friesland verteld zij vinden dat het fries costuum steeds meer op een uniform gaat lijken. Verschillende mutsen en jurken kwamen aanbod de dracht van na 1850. Ook kwam het pak van de mannen tyer sprake daar is de laatste  niet veel aan veranderd alleen maar de kleur van het jasje. De jonge meisjes gingen vroeger voor het eerst een oorijzer dragen als ze voor het eerst ongesteld waren geweest. De waren dan van koper en die kon je in de winkel van het dorp kopen.

​In het jaarprogramma veranderd er nog wel wat het reisje van Mei komt te vervallen dit zal een High tae worden bij Corrie in de tuin of bij koud en slecht weer in de Fûke.