Quiltgroep - Breiclub Steekje los

Quiltgroep

De Quiltgroep is na 25 jaar gestopt (met pijn in ons hart) met quilten de kasten zijn vol de handen versleten en de lapjes nog lang niet op.

Contactvrouwen waren 25 jaar lang Bets de Ruiter en Ria Bouter  

Hartelijk dank voor al die jaren quilt plezier !!

 

Breiclub Steekje Los

De breiclub komt maandelijks – het hele jaar door –

op iedere laatste maandagmiddag van de maand om 14.00 uur in de Jagershoeve bij elkaar om onder het genot van een kopje koffie of thee gezellig met elkaar twee uurtjes te handwerken.

Contactvrouw:

Gerda den Ouden             Tel. nr.       06 4079 1988

 

 

 

 

 

 

 

Een nieuw project van Steekje Los

Bij de breiclub is dit jaar een nieuw project gestart. We breien of haken vierkante lapjes die later als dekentjes aan elkaar worden gezet en bestemd zijn voor Stichting Kroeldekens Vreewijk in Rotterdam. Deze stichting deelt de dekentjes uit aan zieken en daklozen. Winkelketen Zeeman heeft regelmatig acties, je kunt dan bij de kassa een product kopen voor een goed doel. Adrie Boelhouwer kwam op het idee om Zeeman in De Korf in Krimpen a/d IJssel te vragen of zij bereid waren een actie op touw te zetten voor Stichting Vreewijk. De dames van Zeeman vonden dit een ontzettend goed idee en hebben in oktober 2 weken lang bollen wol te koop aangeboden met een uitleg over ons project. Dit heeft een fantastisch resultaat opgeleverd, want in totaal zijn er maar liefst 522 bollen wol gedoneerd. Als dank heeft de breiclub de dames van Zeeman getrakteerd op een pak lekkere stroopwafels. Bij de kassa heeft enige tijd een bedankje van ons gestaan voor iedereen die wol voor Stichting Vreewijk heeft gekocht plus twee foto’s: één van onze club en één van de dekentjes die al gemaakt zijn. Voorlopig kunnen we weer aan de slag en we bedanken Adrie voor dit ontzettend leuke initiatief.                                                                                                                                     Breiclub Steekje Los