Online toolkit: Sterke Verhalen van Sterke Vrouwen wereldwijd

Met het project Sterke Verhalen van Sterke Vrouwen wereldwijd willen Stichting Melania en Vrouwen van Nu laten zien dat vrouwen van 50+, in Nederland en in Afrika, in staat zijn om het heft in eigen hand te nemen en vaak een krachtige rol spelen binnen hun gezin en gemeenschap. Dit project toont aan dat ondanks de grote verschillen in levensomstandigheden er ook grote overeenkomsten zijn in de positie van de 50+ vrouwen hier in Nederland en die in Afrika.

Dit najaar verschenen tien interviews uit de interviewserie, een fotoreeks van de tien vrouwen uit het project en de documentaire. De interviews, foto's en documentaire vertellen de verhalen van tien vrouwen uit Oost-Afrika en Nederland in woord en beeld. De kernboodschap is dat vrouwen wereldwijd met hun kracht en persoonlijk leiderschap bijdragen aan een betere wereld te beginnen in hun lokale omgeving. Stichting Melania en Vrouwen van Nu hopen dat er door dit project niet alleen een ander beeld, maar ook meer verbondenheid en betrokkenheid zal ontstaan.

In deze online toolkit zijn handvatten te vinden hoe je als afdeling een mooie online bijeenkomst kunt organiseren omtrent het project Sterke Verhalen van Sterke Vrouwen wereldwijd

Met deze toolkit zet Vrouwen van Nu zich in voor duurzaam ontwikkelingsdoelen 5 en 11: gendergelijkheid en duurzame steden en gemeenschappen. Meer informatie over de duurzame ontwikkelingsdoelen vind je hier.