Welkom bij VvN Hummelo, Keppel, Drempt

Vijf kernen en een buurtschap, gelegen tussen landgoederen in de plattelandsgemeente Bronckhorst, dichtbij winkelstad Doetinchem en Hanzestadje Doesburg.

Hummelo, Keppel en Drempt met hun prachtige natuur, rust en ruimte. En met hun tradities zoals de Kermis en het noaberschap. Er zijn veel verenigingen voor jong en oud, die fungeren als het cement van de samenleving.

VROUWEN VAN NU is één van die vele lang bestaande verenigingen. Met een groot aantal leden van verschillende leeftijden. In 2019 bestond de afdeling 80 jaar. De laatste jaren versterken jonge (werkende) vrouwen onze vereniging. Er zijn ook leden uit andere plaatsen bij ons aangesloten (Doesburg, Wehl, Zelhem, Doetinchem, Gaanderen, Didam, Zutphen, Dieren). Vrouwen van Nu die verhuizen buiten Hummelo, Keppel of Drempt, blijven toch graag lid van onze afdeling. 

Via deze website delen we nieuws en informatie van bestuur, commissies, contactvrouwen met iedereen die geïnteresseerd is in Vrouwen van Nu!

HUMMELO                                                                  Hummelo ligt midden in een prachtig wandelgebied. Jaarlijks is er een kunstwandelroute op landgoed Enghuizen en de Brocanteriemarkt 'Vive la France' die beiden veel bezoekers trekken. Om het jaar wordt er een Openluchtspel opgevoerd. 

KEPPEL                                                                           Laag-Keppel is gelegen aan de rivier de Oude IJssel met als blikvanger Kasteel Keppel en het sterrenbos met de mysterieuze Wrangebult en de Kolken. Hoog-Keppel, de naam zegt het al, ligt wat hoger. Elk jaar trekt Hemelvaartsdag met de Keppelse rommel- en curiosamarkt bezoekers tot uit de verre omtrek. Ook de golfbaan wordt druk bezocht.  

Het buurtschap Eldrik ligt ten zuiden van Laag-Keppel aan de andere kant van de IJssel. Aan de IJsselweg ligt boerderijcamping Siebieverden. 

DREMPT                                                                        Voor- en Achter-Drempt liggen in een prachtige landelijke omgeving. In Voor-Drempt staat de St.Joriskerk met zijn Romaanse toren. Achter-Drempt ligt dicht bij de Gelderse IJssel, met haar haventjes en strandjes. Bij het bos het Hekenbroek ligt een wijngaard met een gezellig terras. 

De afdeling Hummelo, Keppel, Drempt heeft 87 leden. De contributie van Vrouwen van Nu in 2023 is €56,50. Lidmaatschap opzeggen per email vóór 15 oktober. Het lidmaatschap vervalt dan per 31 december van dat jaar. 

E-mail: vvn.hkd@gmail.com                  

Website:                                                                      www.vrouwenvannu.nl/hummelokeppeldrempt