Jaarprogramma 2023

15 februari
Woensdagmiddag, 14.00 uur in de Stuw
Deze keer gaan we een spelletjesmiddag houden. Gezellig met elkaar spelletjes doen onder het genot van een hapje en een drankje.

22 maart, 20.00 in de Stuw
Piet Boersma, met “De gordel van Smaragd
Een 3D diapresentatie over Indonesië. We zien planten en steden, met bijzondere namen, de Borobudur en nog veel meer. Waardoor we een goed beeld van dit mooie land krijgen.

19 april, 20.00 in de Stuw
Yoeke Nagel, over “Tasjes lezen”,
een vrolijke, informatieve avond.  De wonderlijke ontdekkingen over de geheimen van de damestas. “Kijk in de tas en je kijkt in de ziel van een vrouw”, dat komt Yoeke graag uitgebreid toelichten.

17 mei, 20.00 in de Stuw
Entr`Acte, Cabaret Duo, met “Koude vlammen”, een humoristische voorstelling, met leuke en ontroerende liedjes. Over de kleine en grote onvolkomenheden van het leven, met humor, verwondering en een tikje zelfspot en ironie.

Donderdag 15 juni, 20 juli, 17 augustus.
Koffieochtend op het terras van De Haen.
van 10.30-12.00 uur

20 september, 20 00 in de Stuw.
Peter van Breemen, met “Vader onbekend”.
Een turbulente jeugd en een zoektocht naar zijn vader, een puzzel van vijftig jaar. Door stug vol te houden en gebruik te maken van (digitale) mogelijkheden om de historie van zijn familie en zijn eigen roots na te pluizen, is het hem uiteindelijk gelukt om, na een derde DNA-onderzoek, zijn vader te vinden.

18 oktober, 20.00 in de Stuw
Open avond
Jan van de Kuinder, met “Antarctica, warm worden van een koud continent”.
Door de ogen van de scheepsarts maken we van alles mee op zijn reizen naar het Antarctisch schiereiland. We horen en zien het leven aan boord, de oceaan, ijsbergen, walvissen, pinguïns en andere dieren, het klimaat, het weer en landingen op de wal. Jan Kuinder was huisarts in Nijkerk en scheepsarts bij 2 rederijen.

15 november, 20.00 in de Stuw
Klaas Bakker, met “Edvard Grieg en de Tweede Zuster”, bestaande uit muziek voor piano solo, met beelden van de Noorse stad Bergen en e.o. en achtergronden m.b.t. Lucinda Riley’s roman “De Tweede Zuster”.

20 december, om 17.00 uur in de Stuw
Kerstbijeenkomst met Buffet,