Van onze voorzitter

Voorwoord

Afgelopen jaar was een roerig jaar. Wereldwijd is er veel aan de hand.Onzekerheid door de pandemie die nu gelukkig op zijn retour is. Onveilig door de oorlog waardoor de wereld is ontwringt. Wie had dit vooraf kunnenbedenken. Toch hebben we er nog steeds mee te maken. Het einde is niet in zicht en dat zal voor vele moeilijke beslissingen zorgen.

Landelijk heeft de Vrouwen van Nu momenteel 20.000 leden waarvan onze vereniging er 87 telt. Daar zijn wij best trots op. Geweldig dat dit in onze dorpskern wordt georganiseerd. Het reisje, de excursies, kunst en cultuur, Creagroep en de fietstochten zijn goed bezocht. De enquête gaf aan dat het Dorpshuis meer stemmen heeft gekregen dan De Roode Leeuw. Vanaf Januari zal daar onze ontmoetingsplek zijn.

In april vieren we ons 85 jarig bestaan in De Roode Leeuw. We maken er een feest van. Er zijn  leden die zelfs meer dan 60 jaar lid zijn. Dit zijn de bouwstenen van een vereniging. We zijn blij dat er leden zijn die verschillende commissies met plezier regelen. Het verlicht het bestuur en geeft een gevoel van samenwerken. Wel is er een dringend beroep voor een aantal nieuwe bestuursleden.

Er is dit jaar een wandelgroep gestart. U kunt zich daar altijd bij aansluiten. De eerste dinsdag van de maand. Klokslag 13.00 uur gaan we van start voor een route van ongeveer 60 minuten. Daarna rond 14.00 uur is iedereen, of u nu wel of niet loopt welkom in het Dorpshuis voor een kopje koffie.

Onze dank gaat ook uit naar Marianne die elk jaar zorgt voor en prachtig programmaboekje. De voorkant geeft altijd een beeld van ons mooie dorp en is gemaakt door Tineke.

Overal in de wereld zien wij vrouwen die strijden voor vrijheid. Krachtig en in moeilijke omstandigheden. Daar kunnen wij allemaal steun uit halen.

Het bestuur hoopt u dit jaar weer regelmatig te ontmoeten op een van de georganiseerde programma’s. Een fijn jaar toegewenst.

Jopy Sluis-Vestering.