VROUWEN VAN NU GRAMSBERGEN

In het Vechtdal aan de kruising van de Overijsselse Vecht en het kanaal Coevorden –Almelo ligt het historische stadje Gramsbergen, behorend bij de gemeente Hardenberg. Tot op heden wordt Gramsbergen “ Groen, Gastvrij en Gezellig” genoemd.  En deze aanduiding geldt niet alleen voor het stadje op zich, nee, ook de inwoners kenmerken zich met deze woorden. Het hoogtepunt hiervan wordt bereikt tijdens de jaarlijkse feestweek “Gramsbergen- Lichtstad” in de laatste week van augustus wanneer alle straten en tuinen feestelijk en lichtgevend versierd worden. De versieringen en festiviteiten trekken altijd weer duizenden bezoekers.

Gramsbergen is bereikbaar per fiets, buurtbus, auto en trein. Ook leidt het Pieter Pad de wandelaars door het historische centrum van dit stadje  en haar groene, landelijk omgeving waar men nog rustig en veilig door heen kan lopen.

De gastvrije en gezellige sfeer die Gramsbergen uitademt vindt haar weerklank in de nog bestaande “naoberschap” en de vele clubs en verenigingen.

Zo ook in de afdeling van de Vrouwen van Nu die ruim negentig leden telt waarvan een groot gedeelte de maandelijkse afdelingsavonden bezoekt. Veel leden zijn actief in de verschillende commissies en groepen. Natuurlijk heeft ook onze afdeling te maken met het uitblijven van aanwas van jonge leden. Toch kon er nog steeds uit het leden aantal een bestuur gevormd worden dat enthousiast haar werk doet!