Bewust koken/eten

Woensdag 22 maart om 18.00 uur met 10 vrouwen naar de Kookloods in Ruurlo.

" Kook, leer, eet, drink...& geniet!"

Ondertussen is het een jaarlijks traditie om samen met Nynke te gaan koken. Gezelligheid en samen fijn kokkerellen. Wij beginnen met een kopje koffie/thee.


Dit jaar is het thema "Bewust eten".

Bietencarpaccio
***
Pappa al pomodoro
***
Runderragú met extra groente
Tajine met kip, groente, ras el hanout
Zoete aardappel stamppot met pastinaak en paddenstoelen 
***
Groene salade met peer en druiven
***
Appel abrikozen crumble

Nynke neemt de menu met ons door en daarna gaan wij twee aan twee aan het werk. Het is een gezellige kippenhok in de Kookloods, maar dat was natuurlijk wel te verwachten.
Waar nodig helpt Nynke ons met tips en tops. Fijn om ook te leren koken zonder toegevoegde zout.

En dan is het tijd om het voorgerecht te proeven, tafel dekken, glaasje wijn of iets fris.
Het ziet er niet alleen mooi uit maar het smaakt ook nog eens heel erg lekker.

Door met de soep, ook hierover is iedereen lovend.


Nu moeten wij het hoofdgerecht afmaken, Nynke komt proeven en laat de personen ook proeven die dit gemaakt hebben, zij geeft tips voor het lekkerste resultaat.
Ondertussen doen wij ook nog de afwas en ruimen op.
Wij kunnen niet wachten om te gaan eten, de keuken is vervuld door heerlijke geuren. 
En dan is het tijd om weer samen aan tafel te gaan, glaasjes vullen en proosten.
Iedereen is blij verrast over de heerlijke smaken van de gerechten, zout wordt niet gemist. 
En als afsluiter een heerlijk toetje.

Het was weer een zeer geslaagde avond. En voor herhaling vatbaar.

Nynke bedankt voor deze leuke avond en wie weet gaan wij volgend jaar koken in jouw nieuwe pand in Ruurlo.