Reisje 2019

Op dinsdag 28 mei vertrokken we, met 20 dames en 6 auto,s naar een onbekende bestemming (een prikkelend begin....)in Ruurlo. We hadden er allemaal zin in al hadden we geen idee wat deze dag (georganiseerd door Janneke en Lies, zou gaan brengen. Gewapend met een niet ge-update Tom Tom, Google maps op de telefoon was wel up to date en een schriftelijke routebeschrijving die we ontvingen van de organisatoren moest het wel goedkomen... dacht ik. Helaas gaf het veel verwarring doordat de apparatuur niet allemaal dezelfde richting aangaven. Sommige wegen waren afgesloten en er was onduidelijkheid of er nu wel of geen koffiestop was. Uiteindelijk kwamen we allemaal aan op de bestemming. De ene auto wat later dan de andere. Koffie, thee en zelfgemaakte kruidkoek stond al klaar.  De Cactus Oase, is een belevingspark gesitueerd in 6000m2. kas. De eigenaresse Anny (beter bekend Anny Cactus met rode hoed en kleurrijke poncho) vertelde op smakelijke wijze over het ontstaan van het bedrijf oorspronkelijk in het Westland stichtten zij hun bedrijf in een tijd dat cactussen nog heel hip en trendy waren en zij een van de weinige Hollandse cactuskwekerijen waren. Daarna verhuist naar de Achterhoek en later toen de handel, doordat de grenzen open gingen, niet meer rendabel was verzon zij het huidige concept. Wij mochten alles bewonderen; niet alleen de cactussen in allerlei soorten en maten en sommige met prachtige bloemen, maar ook de exposities van schilders, glaskunstenaarsetc. en de oudheidkamer , de vogels, de modelspoorbaan , de indianen-expositie en niet te vergeten de prachtige cactuspiramide, daarin kon je een heuse mummie bewonderen. Daarna een prima lunch, waarna er nog tijd over was om alles nog is te zien. Volledig verzonnen door Anny en uitgevoerd door haar man Bert. Tenslotte las ze een mooi gedicht voor over de koningin van de nacht. Deze cactus bloeit maar 1 nacht per jaar. Prachtig. Nog een gedicht over een 'stoere boom' n.a.v.het overlijden van haar zoon. Waar ze ook nog een schilderij bij had gemaakt. Wat een veelzijdig mens. We mochten ook allemaal nog een kleine cactus uitzoeken met een kleurig potje. Een heel geslaagde ochtend.

We kregen het volgende adres van onze dagtrip. We gingen naar Vorden. Het bleek een hoedenmaakster te zijn. Daar werden we ontvangen met koffie/thee en een lekker gebakje. Tijdens het vertellen hoe de hoeden tot stand kwamen liet ze allerlei stofjes en attributen rondgaan. Heel interessant en duidelijk werd dat het heel veel handwerk, tijd en geduld vergt. Na haar verhaal gingen we hoeden passen. Ze zocht voor ons allemaal een hoed die bij ons en onze kleding paste en we gingen als groep goedgemutst op de foto.

Zo kwam er een eind aan deze leuke dag maar niet voor iedereen want wie zin had kon naar de Bourgondier in Garderen om daar met elkaar een maaltijd te gebruiken en na te praten. We besloten om op eigen gelegenheid naar huis te rijden. Daar aangekomen gingen we eerst een drankje op het terras nuttigen. Met 16 personen hebben we nog genoten van een lekkere maaltijd en het was ongeveer 21.00 toen we met een volle buik, een vol hoofd en zeker voldaan huiswaarts gingen terugkijkend op een geslaagde dag.

De organisatie was helemaal prima. Iedereen vond het een heel leuke dag en we hebben genoten.

Janneke en Lies heel hartelijk dank!

Foto,s zijn te zien onder het blokje fotoalbum. Druk op de link en daarna op titel album.

 

Tekst: Annelies Roest.

Foto,s: Annelies Roest.