Waar gaat de reis deze keer heen?

Reisje op woensdag 11 oktober 2023

Het nieuwe seizoen is weer begonnen. Wij hebben het eerste reisje al besproken. Dit wordt het:

  1. Bezichtiging Harsta State. Een kamer van de 19de-eeuwse Friese landadel.
  2. Dan naar het nieuwe informatiecentrum voor een kopje thee/koffie met gebak!
  3. Dan wandelen we naar de kerk van Hegebeintum (op de terp).
  4. Dit alles onder leiding van een gids.

De kosten van dit gedeelte zijn 13 euro. Hier komen nog 3 euro reiskosten p.p. bij.

Wil je na afloop nog gezellig wat drinken, dan is dat voor eigen rekening.

We vertrekken om 13 uur bij de Schierstins.

Opgave op onze eerste afdelingsavond of per telefoon:

Tiny Hofstra tel: 472478 of

Willy Pitstra tel : 44406

 

Verslag etentje bij Dûke Lûk op 18 april 2023

De reiscommissie heeft op de valreep nog een etentje georganiseerd bij Dûke Lûk voor de leden van Vrouwen van Nu afdeling Feanwâlden.

Om 17.00 uur werden we verwacht bij Dûke Lûk en dan graag zo veel mogelijk met de fiets in verband met beperkte parkeergelegenheid.

Er hadden zich 44 vrouwen opgegeven en die waren er ook allemaal.Vanaf binnenkomst tot vertrek was het een gezellig samenzijn. De ruimte was prima, het eten heerlijk en de sfeer geweldig.Ook de bediening was erg plezierig en na afloop verzekerde de vrouw die ons bediende ons dat ze het heel prettig had gevonden om deze groep in huis te hebben gehad.

Nog even voor de volledigheid een opsomming van wat er allemaal op het buffet stond:

tomatensoep/mosterdsoep

stokbrood met smeersels

rundvlees-/kartoffel- en gemengde salade

stoofpeertjes

gerookte zalm, makreel, paling, forel

rundvlees piri piri; varkenshaas in champignon roomsaus

pulled pork met BBQ-saus; gehaktballetjes in zigeunersaus

kipsaté in ketjapsaus; spareribs

gebakken aardappelen en patat en natuurlijk mayonaise

en als toetje werd ons nog een heerlijke kleine sorbet geserveerd

Al met al een zeer geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar. En Willy Pitstra en Tiny Hofstra ontzettend bedankt voor de perfecte organisatie.

Jeannet Hoitinga

 

Verslag Reisje naar paviljoen ’MeM’ in Buitenpost op 25 oktober 2022

 

  • 26 Dames naar Egypte    -

De reiscommissie had het eerste reisje van dit seizoen bedacht naar Paviljoen ‘Mem’  even ten noorden van Buitenpost , in ‘t buurtschap Egypte. Gezellig met elkaar in de auto reden we naar deze idyllische plek. We werden ontvangen door Attsje Lettinga, die samen met haar man Sander de drijvende  krachten zijn  van dit ‘plak’ voor Minsken en Muziek.

Met prachtig herfstweer liepen we met onze gastvrouw naar het paviljoen, dat een mooie plek op het grote erf heeft gekregen. Binnen vonden we in de warme , gezellige ruimte allemaal een stoel en al gauw stond de koffie op tafel. Attsje en haar man hebben een presentatie gemaakt van de (her)bouw van MeM  en met het commentaar van Attsje hebben we geboeid geluisterd en gekeken naar het enorme bouwspektakel op hun erf.

Nadat de festiviteiten van de culturele hoofdstad in 2018 in Leeuwarden waren afgelopen, had de organisatie het paviljoen, dat destijds in de Prinsentuin stond, te koop gezet. Attsje en Sander waren in die tijd op zoek naar een muziek- en culturele ruimte bij hun boerderij. De koop was snel gesloten en het plan werd gesmeed om het bouwwerk te vervoeren naar Buitenpost.

Met hulp van veel vrienden en kennissen hebben ze het gebouw in Leeuwarden gedemonteerd en in Buitenpost weer opgebouwd. De projektleider, Attsje zelf, had bedacht en berekend om in 3 dagen, nadat de fundering al was gelegd, de opbouw te realiseren. Het was een giga-klus, maar het gaf enorme voldoening voor de hele ploeg, toen het was gelukt!Daarna is er nog maanden geklust aan de afwerking, er is een rieten kap op gemaakt, toiletgroep, magazijn en bar zijn gebouwd en met gekregen meubels is het interieur samengesteld, wat een bijzondere sfeer geeft. Het paviljoen MeM, was eerst een symbool voor tweetaligheid, een vrouw met 2 hoofden. De rok van de mem, gaf beschutting voor ieder die binnenzit. Ook nu is dit gevoel nog aanwezig, en staat het helemaal op zijn plaats!

Na de presentatie werd uitgelegd , dat we een verrassende lunch op tafel kregen. Een ‘peuzel’proeverij, die bestond uit: courgettesoep , geserveerd  in ‘beppes’ theekopjes, daarna een lunchbord met een broodje gezond, een wrap met kippenvlees en een heerlijke champignonpastasalade met truffelolie. Compleet met jus d’orange en melk of karnemelk was dit ook voor de organiserende commissieleden inderdaad een verrassing.         Na het afruimen van de tafels stelde Attsje voor ( deze dame is van alle markten thuis) om samen met haar man voor ons nog wat muziek te maken. Ze heeft jaren leiding gegeven aan vele zangkoren en ze vertelde dan ook tussen het zingen door leuke weetjes over zang, stembanden, hoe belangrijk muziek voor ieder is en.. wist u dat bij de geboorte van ieder mens eigenlijk al vaststaat wat het muzikale bereik is van iemand?. De stem kan altijd nog ontwikkeld worden, maar zingen kunnen we allemaal . Met een kopje thee of koffie hebben we deze gezellige uurtjes in paviljoen MeM afgesloten.

Dank reiscommissie voor dit leuke initiatief!    

Metsje Visser