
Nieuws
26 april 2023 hebben we een modeshow bij Every in Zuidlaren
Op 11 december 2021 konden we ons 90 jarig jubileum niet vieren i.v.m. corona.
Dit hebben we gevierd op 17 mei 2022 met een etentje en een optreden van The Neighboursisters.
De handwerktentoonstelling is in mei 2022 bij locatie Meursinge te Westerbork.
We gaan af en toe knutselen, het bestuur geeft door wanneer we iets gaan doen.
Sedert 11 december 1962 bestaat de handwerkgroep, dus inmiddels 50 jaar. Initiatiefneemsters waren toen mevr. Doornbusch en mev. Spijkstra. De handwerkgroep van de afd. Eext heeft altijd goed gepresenteerd door het behalen van prijzen in de loop der jaren.
Joukje is 35 jaar voorwerkster van de handwerkgroep geweest. Helaas is de handwerkgroep op de jaarvergadering 2018 opgeheven.
Tijdens ons 35-jarig bestaan in 1966 is het bestuur een tafelkleed aangeboden. Deze werd gemaakt door de dames Bakker-Scheurs, W. Homan-van Boven, T. Enting-Hilberts, L. Doornbusch-Barels, T. Jansen-Jansen en A de Jonge-Meiborg.
FAIR
Tijdens de landbouwtentoonstelling stonden we op de fair. De leden hadden zelfgemaakte artikelen te koop en o.a. knieperties. De verloting verliep erg goed..
Paasstuk en kerststuk maken:
We maken bijna ieder jaar een mooi stuk. De foto's staan op de site.
Kascommissie 2024:
Betty Mennega en Dina Homan
***
Het ééndagsbestuur had in 2015 een menukaartje op tafel gelegd:
Voorgerecht: Salade met gerookte kip en malse Schaapstreekjes
Hoofdgerecht: Zalm omwonden met Stationsstraatham bestrooid met Witzand
Nagerecht: Eshofyoghurt met honing en zoete Brinkstraatjes
**********
Recept Deense Droomcake
Deze hebben we genuttigd op een kerstavond:
50 gr. boter
250 gr. meel
300 gr. suiker
3 eieren
1 th.l. vanillesuiker
3 th.l. bakpoeder
2 dl. melk
vulling: samensmelten in een pan
125 gr. boter
100 gr. kokosmeel
250 gr. bruine suiker
half dl. melk
ovenschaal ca. 24x50x5 cm.
Eieren en suiker goed kloppen, meel, bakpoeder en vanillesuiker zeven en voorzichtig door de pasta roeren. Melk en boter aan de kook brengen en ook voorzichtig doormengen. Vet de ovenschaal in en bestrooi met meel of bakpapier.
Doe het deeg in de ovenschaal en bak in een voorverwarmde oven op 200 gr. 20 minuten.
Verdeel daarna de vulling over de cake en bak nog 5 minuten op 220 gr.
Eet smakelijk
Indien jullie graag een artikeltje of foto's geplaatst willen hebben op onze website-pagina kunnen jullie het doorgeven aan Marchien, kan zowel per mail als per telefoon.
mail Marchien: hofsteenge.marchien@gmail.com
Doch je mag het natuurlijk ook doorgeven aan het bestuur.