Doppen inzamelen voor hulphonden

Doppen inzamelen

Eind  2017 zijn we begonnen met het inzamelen van harde plastic doppen ten behoeve van de opleiding van blindengeleidehonden. In de Wijk staat de inzamelbak bij de COOP en bij Wens, in Koekange bij de Spar. Femmy Pol in de Wijk en Hilda Schenkel in Koekange zorgen er voor dat de bakken op tijd worden geleegd, nieuwe zakken er worden in gedaan en de volle worden bezorgd bij Ina ten Wolde, waar drie groene kliko’s  in de garage staan. In 2018 zijn er zes volle kliko’s en drie vuilniszakken afgeleverd. In 2018 zijn in het noorden voor € 15.000,00 doppen in gezameld, goed voor drie opleidingsplaatsen voor de honden. Hartelijk dank!

De opbrengst van de plastic doppen actie Noord Nederland, waar vele vrouwen van nu uit Drenthe, Groningen en Friesland aan bijdragen, heeft ook in 2021 meer dan 100.000 kg doppen opgeleverd.

Goed voor een bedrag van € 15.000,-  wederom goed voor drie opleidingsplaatsen !

We gaan hier gewoon mee door en hopen op nog meer opbrengst!

Doppen inzamelen, hoe moet dat:

Plastic doppen die worden ingeleverd, moeten zijn ontdaan van vreemde materialen. Wat zijn vreemde materialen? Kartonnetjes bijvoorbeeld. Karton is geen plastic en de verwerker betaalt voor het plastic, niet voor het karton. Zit er heel veel karton tussen het aangeleverde plastic, dan krijgen we minder geld of helemaal geen geld voor de plastic doppen, omdat de lading wordt afgekeurd. Hetzelfde geldt voor vreemde materialen als siliconen-randjes, foam, metalen versieringen. Ook zilverkleurige, koperkleurige of goudkleurige doppen mogen NIET (de machines herkennen dat als mogelijk metaal).

Doppen van biologische verpakkingen mogen niet bij de gewone plastic dopjes, omdat ze van ander materiaal zijn.

U kunt twee dingen doen: 

1. Van uw hart geen moordkuil maken en deze doppen niet bij de plastic doppen doen, omdat het u persoonlijk te veel moeite en tijd kost om dit materiaal te verwijderen. Het inzamelpunt en wij zijn u helaas niet zo dankbaar.

2. De moeite wel nemen om wanneer uw pak leeg is en de dop bewaard gaat worden, het kartonnetje of andere materiaal eruit te wippen. Het inzamelpunt is u dankbaar en wij zijn u dankbaar.