Voor elk wat wils !

Naast het organiseren van afdelingsavonden, is er méér mogelijk.
Leuke activiteiten !  

 

23 juni 2022: de Italiaanse lunch in Werkhoven

Ons juni-uitje! Even voor Werkhoven is nog steeds die ‘Italiaan’ (Landrucci) te vinden, waar je enigszins exotisch belegde boterhammen krijgt, als je komt lunchen. De vorige keer is het ons goed bevallen, dus we gaan weer een keer!

We troffen een warme zomerdag en er was voor ons een lange tafel gedekt in de boomgaard. Na veel gehobbel over de ongelijke bodem vonden wij onze plaats. Zéér ongebruikelijk, maar ook best leuk natuurlijk en lekker koel onder de bomen. Er stonden flessen klaar met een heerlijk sapje of, wat we zelf konden inschenken en de baas zelf bracht ons van die etagères met heerlijke hapjes. Héél smakelijk; er moesten nog extra schalen aan te pas komen, want we hadden ineens grote trek. Maar tenslotte waren we dan toch uitgegeten en vertrokken we naar de serre van 't hoofdgebouw voor ons toetje: ijsjes van twee kleuren naar keuze en eventueel nog een kopje koffie of thee. Gezellig wat napraten en daarna betalen.
Er is nu een nieuwe regel dat de meerijders aan de chauffeurs een benzine prijsje betalen. Dat is een goed idee, want het is op deze reisjes juist zo gezellig dat we allemaal mee mogen rijden en zo kunnen we ook íets terug doen. Dus dat werd ook even geregeld en toen was het tijd voor de rit naar huis.

Onderaan een leuke collage van ons uitje.

                                     * * * * *

 

23 mei 2019 - Afsluiting van het seizoen

Een goede gewoonte om met elkaar iets buitenshuis te gaan ondernemen en deze keer was dat een Italiaanse lunch op het meest Italiaanse plekje van Nederland, t.w. bij Landrucci in Werkhoven.
Een heerlijk menu werd geserveerd, waarbij producten uit de omgeving werden gebruikt én natuurlijk met een Italiaanse 'touch'.  Tot slot ijs na, nog een kopje koffie of thee en daarna met een goed gevoel weer richting huiswaarts.

Voor een impressie: klik onderaan voor een collage van deze leuke lunch. 

 

                                       * * * * *

High Tea, mei 2015

Hoe jammer of het ook was dat ons reisje naar Bronkhorst niet kon doorgaan, het spontane plan om ons seizoen dan maar met 'n High Tea af te sluiten, was werkelijk een schot in de roos! Er waren zowat veertig mensen op afgekomen. Vijf tafels voor acht personen en er werd gesmuld van alle dingen. En hoewel iedereen met elkaar zat te praten, was het veel minder luid dan op de avonden. Grappig!

We hadden het zó naar onze zin. Er waren liters thee, maar ook bowl en wijn. Stapels sandwiches met zalm of rosbief, pikante bakseltjes en soesjes, chocolade kubussen en koekjes. Trees had zich een slag in de rondte gewerkt, gesteund door Adri, Hermy en Yusra, die bij de vorige theepartij óók van die barlekkere hapjes hadden gemaakt. En intussen hadden we nu eindelijk de tijd om rustige gesprekken met elkaar te hebben. Het was echt een heerlijke middag en op 4 september gaan we weer net zo gezellig verder!

                                    * * * * *

Op 30 september 2014 was er grote animo om naar het Museum Oud-Amelisweerd te gaan. Eerst genieten van een verantwoorde lunch in de Veldkeuken, terwijl mevr.Bea Groen ons van alles vertelde over Oud-Amelisweerd, om daarna het museum te bekijken. Wat is er veel restauratiewerk verricht en wat kunnen wij blij zijn dat dit prachtige pand er nog staat. Schrijver/dichter Armando heeft hier een eigen plek gekregen, maar een bijzondere trekker is toch wel het chinees behang. Klik de fotocollage maar eens aan.

                                  * * * * *

De High Tea van 2013 vroeg om een herhaling! Het was zó lekker en zó gezellig. Dus op 20 maart 2014 wederom zo'n leuke happening - klik de foto onderaan maar eens aan.

                                  * * * * *

Op 24 september 2013 ging een aantal dames naar de moestuin van Bartimeüs in Doorn. Een 'heerlijke' en 'eerlijke' moestuin - en je kon er ook nog van alles kopen, bijvoorbeeld pompoenen. De thuis gemaakte pompoensoep met gember en Mon Chou smaakte uitstekend.
Jammer dat we maar met een klein groepje waren, het bezoek was de moeite waard en dat zo dicht bij huis.