Jaarvergadering en Landwinkel Exloo

Wel vier jubilarissen werden in het zonnetje gezet op woensdag 18 januari tijdens de jaarvergadering van Vrouwen van Nu. Trijn Hoving was 65 jaar lid, Hillie Reening 60 jaar, Winy Spiegelaar 55 jaar en Geesje Middeljans was 25 jaar lid. De drie oudste dames werden verrast met een mooie zilveren speld met het logo van Vrouwen van Nu. Geesje ontving een handdoek waarop het logo is geborduurd. Alle vier kregen ze een prachtige toespraak van voorzitter Willy Brouwer en een oorkonde en bloemen uitgereikt. Ze mochten plaatsnemen aan de tafel waarop een geborduurd kleed lag, die door leden is gemaakt en aangeboden toen de afdeling 25 jaar bestond.

Thea van der Teems, Marja Rous en Hennie Wanders stapten uit de activiteiten/museumcommissie en werden bedankt met een toespraak en een bloemetje. Nieuwe opvolgers worden nog gezocht.

Betsy ter Keurs werd in het bestuur herkozen.

Na de pauze heeft Thale Hulshof uit Exloo een prachtig verhaal met een vleug humor verteld over hoe zijn levensloop is geweest om van boer zijn beroep te kunnen maken, op een boerderij te kunnen wonen en een landwinkel te kunnen beheren. Een weg met vele hobbels, want het verliep niet altijd gladjes. Op dit moment heeft zijn gezin een grote schuur vol met kippen, waarvan de eieren aan huis verkocht, maar ook rondgebracht worden. En tevens een landwinkel met allerlei producten, waarin verschillende mensen hun werk uitvoeren.