Gezellige avond met herinneringen

In Buinerveen zijn de Vrouwen van Nu weer in de zaal bij elkaar geweest. Dat vond plaats in Dorpshuis De Viersprong op woensdag 15 september. Fijn dat dit weer kan en meteen werd er iemand gehuldigd. Willy Brouwer werd voor haar 25-jarig lidmaatschap een boeket bloemen en een handboek met logo van Vrouwen van Nu Buinerveen overhandigd. Op dit moment is zij voorzitter van onze afdeling, maar dit kwam als een verrassing voor haar.

Een ieder had gehoor gegeven aan de vraag om een voorwerp mee te nemen, waar zij iets over kon vertellen. Heel verschillende zaken werden getoond en hierbij een verhaal verteld. Een grote map met allerlei handwerktechnieken, waarop Winy was afgestudeerd. Een klein koffertje, dat dienst deed om spullen mee te nemen voor op schoolreis. Willy vond dit op in een kringloopwinkel, maar de grootste verrassing was, dat in het deksel van het koffertje de naam van haar zus stond.
Tineke liet een houten breischede zien, die vroeger werd gebruikt voor de breipennen. Geesje las versjes voor uit haar poesiealbum en Trienke las een verhaaltje voor uit “Het schaap Veronica” van Annie M.G. Schmidt, dat vroeger voor haar was voorgelezen. Grietje had een single-elpee mee, die ze gekocht had van haar eerste loon: “If a had a hammer” van Triny Lopez. Anneke vertelde over haar bedelarmband, waarbij ze ook een belletje als bedel aan de armband kreeg. Tja, dat vond de onderwijzer niet leuk en ze mocht hem niet meer dragen. Truus ging in de afgelopen tijd op zoek naar een hobby en volgde een tekencursus. Ze liet prachtige zelf getekende portretten van haar familieleden zien! Zo gingen veel verhalen over de tafel.
Het bestuur had verschillende soorten ouderwetse snoepjes op de tafels gezet en daarvan werd flink gesnoept. Ook kon je spoetnik maken en opdrinken; suiker en koffiemelk roeren en blijven roeren terwijl je Gazeuse erbij schenkt. Heerlijk!