Andries Middelbos; sketches+muziek

Op 20 oktober was Andries Middelbos te gast als zanger/verhalenverteller in het Drents bij de Vrouwen van Nu in Buinerveen. Andries is nog steeds actief bij ’t Huus van de Toal’. De Stichting die de Drentse streektaal hoog in het vaandel heeft en zorg draagt voor het behoud van deze prachtige streektaal.

In het Drents;
Andries Middelbos is in 1952 geboren in Tiendeveen. Hie gruide op in Drieber under de rook van de VAM. Hie leerde eerst veur underwiezer en daornao veur drama-docent. Hie was 25 jaor docent an de lerarenopleiding in Rotterdam en gung toen weerum naor Drenthe. Waor e tot zien pensioen in 2018 verbunden was an het Alfa-college in Hoogeveen. Sinds 2001 woont Andries Middelbos op ’t Nieveen (Gasselternijveen).
Hie brengt een aovendvullend lusterprogramma met as titel 
De Tied van Striepkorenbroek, Wollen Börstrok en Levertraon. Zoas de titel al vermoeden lat, giet Andries Middelbos in verhalen en meziek terug naor zien kindertied.

De avond was er een van herkenning en van een brede glimlach. De verhalen en liedjes die voorbijkwamen hebben allemaal een bekend thema zoals  ‘de schaamdouche, Amerikaans spek, de allereerste keer, levertraan en de Levi 501.
We hebben samen een gezellige avond doorgebracht met dank aan Andries.